Hlavní obsah

Třinec - Slavia 5:2Třinec otočil duel se Slavií a podesáté v řadě vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Bednář 0 : 1
20. Cienciala 1 : 1
24. Hrňa 2 : 1
26. Růžička 3 : 1
31. Polanský 4 : 1
34. Hrňa 5 : 1
52. Stránský 5 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince v dnešním utkání 37. kola podle očekávání přesvědčivě porazili Slavii 5:2. Souboj lídra s posledním sice střelecky načal hostující Jaroslav Bednář, ale papírovým předpokladům Třinec učinil zadost pěti góly během čtrnácti minut. Dvakrát se trefil nejlepší extraligový střelec Erik Hrňa a i on protáhl vítěznou sérii Ocelářů na deset utkání. Hrozivá šňůra Pražanů se naopak rozrůstá: na tříbodový zisk čekají od 16. listopadu už šestnáct zápasů, venku nebodovali poosmé za sebou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Slávistický brankář Dominik Furch při utkání v Třinci.

Článek

Slavia v první části nepřipomínala extraligového otloukánka. Kouč Dušan Gregor v její sestavě po posledním debaklu v Mladé Boleslavi vynechal pět jmen a tým byl v úvodní desetiminutovce na ledě favorita aktivnější. Už po dvaceti sekundách snad pětkrát z brankoviště puk dorážel Stránský, ale Hrubce nepřetlačil.

Domácí sice ihned kontrovali únikem Adamského, ten však po bekhendové kličce už nestihl puk zvednout přes beton roztaženého Furcha. Jinak ale Třinec po většinu první třetiny působil malátně. Jakoby se Ocelářům nechtělo jít proti nejslabšímu týmu až za práh bolesti a v osmé minutě je vytrestal Bednář, který Hrubce v přesilové hře znehybnil přesnou trefou nad levé rameno.

Slezany probudila vyrovnávací branka Ciencialy, který pět sekund před koncem první části vyzrál na Furcha kličkou do bekhendu. Hosté přišli o náskok a zřejmě i o víru, že by v Třinci mohli obstát. V prostřední části se to na ně sesypalo. Hrňa ve 24. minutě pohotovou střelou k tyči otočil skóre a Slavia si kalich hořkosti do dna vypila při třetím gólu, který byl klasickým vlastencem: zpětnou přihrávku Marka Růžičky Poletín smolně nasměroval do brusle spoluhráče Valacha, od níž se puk odrazil do branky.

Oceláři se uklidnili a utěšeně navyšovali výsledek. Polanský se po čtyřgólové kanonádě v Brně trefil i doma a bekhendem zakončil průnik Draveckého a v přesilovce se prosadil technickou střelou z pravé strany opět Hrňa. Po pátém gólu během čtrnácti minut Furch utekl z brány.

Třinec se se čtyřgólovým náskokem spokojil a znovu začal hrát více na krásu. Slavia zbytek zápasu nevypustila a usilovala alespoň o snížení. Blízko byl Kolář, ale po sólu těsně minul tyč. Za snahu byli hosté kuriózně odměněni osm minut před koncem, když Stránského nahození z půlky hřiště o mantinel nabral směr na třineckou branku a pomalu letící puk Hrubcovi proklouzl pod lapačkou.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 5:2 (1:1, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Cienciala (Rufer, Marek Růžička), 24. Hrňa (Žejdl, Orsava), 26. Marek Růžička, 31. Polanský (Dravecký, Adamský), 34. Hrňa (Nosek, Plíhal) - 9. Bednář (Sklenář), 52. Stránský (Divíšek, Poletín). Rozhodčí: Baluška, Kubuš (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 5068.
Třinec: Hrubec - Nosek, Klesla, Galvas, Linhart, Foltýn, M. Doudera, Matyáš, od 34. navíc L. Doudera - Hrňa, Klepiš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Žejdl, Plíhal, Matuš - Ciencala, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Slavia: Furch (34. A. Svoboda) - Knot, Holub, A. Růžička, Štich, Valach, Kolařík - Stránský, Bednář, Sklenář - Holec, Divíšek, Kolář - J. Veselý, Vas, J. Doležal - Poletín, Vrdlovec. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Reklama

Související témata: