Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 1:0Urbanův gól a bezchybný Lašák dovedli Liberec k výhře nad Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Urban 1 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v 38. kole extraligy Karlovy Vary 1:0 a pošesté za sebou bodovali. Duel rozhodl gól Tomáše Urbana ve třetí třetině, díky kterému - spolu s čistým kontem Jána Lašáka - Severočeši doma bodovali poosmé v řadě a sedmkrát z toho vyhráli. Západočeši naopak potvrdili, že jsou nejhorším týmem na kluzištích soupeřů, venku si připsali patnáctou prohru za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberec Ján Lašák.

Článek

Oba celky od začátku dokazovaly, že patří mezi týmy s nejnižším počtem nastřílených branek. Horší bilanci než Karlovy Vary má jen Slavia, ani Liberec ještě nedokázal stokrát skórovat.

Na začátku duelu měli více ze hry Tygři, Závorka v karlovarské brance byl však pozorný. Formu z posledních kol následně potvrdil i domácí gólman Lašák, na nějž nedokázal v přesilovce vyzrát Micka a později jej nepřekonal ani Koblasa.

Ve druhé třetině měli domácí jedinečnou šanci dostat se do vedení v přesilových hrách. Duda a Vojtěch Tomeček putovali na trestnou lavici každý dvakrát, Severočeši to ale využili jen ke střelecké převaze. Skóre nedokázal v 38. minutě otevřít ani Filippi, pokus reprezentačního útočníka skončil na tyči.

Blízko prvním gólu byl poté Jelínek, ale neuspěl stejně jako v další šanci Filippi. V 46. minutě ale již domácí vedli. Přečíslení dva na jednoho přesně zakončil Urban. Energie mohla srovnat krok při Vlachově vyloučení, ani druhou přesilovku v utkání však hosté nevyužili. V 51. minutě mohl domácí uklidnit Urban, z rychlého protiútoku však Závorku podruhé nepřekonal.

Západočeši se snažili zápas zdramatizovat, vyrovnat se jim ale nepodařilo ani při dlouhé power play. Karlovy Vary tak popáté za sebou padly a nevyužily šanci přiblížit se desátému místu v tabulce.

38. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávka: 46. Urban (Bulíř). Rozhodčí: Šindler, Wagner - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4438.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Derner, Gřegořek, D. Kajínek, Vitásek - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, J. Vlach - Bulíř, T. Urban, Víšek. Trenéři: Čada a M. Černý.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Bičánek, Deyl - V. Tomeček, R. Hruška, Duda - D. Hruška, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, Heizer, Micka - Gorčík, Flek, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama

Související témata: