Hlavní obsah

Vítkovice se na konci základní části přestěhují do Poruby, Slavia zase do Edenu

Minimálně zápas posledního kola základní části Tipsport extraligy proti Plzni, který je na programu 1. března, nebudou moci hokejisté Vítkovic sehrát na svém domovském zimním stadiónu. ČEZ Aréna je totiž od 28. února do 7. března rezervována pro 1. kolo Davisova poháru, v němž čeští tenisté hostí Austrálii. Azyl Vítkovice nejspíše najdou na stadiónu v Ostravě Porubě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost vítkovických hokejistů z gólu - ilustrační foto.

Článek

„Je to dost velká komplikace. Moc bychom si přáli, aby nás přišli fanoušci podpořit v co možná největším počtu, protože může jít o rozhodující zápas sezóny. Jenže my už teď víme, že na 99 procent tento zápas budeme muset hrát v Porubě, kam se samozřejmě vejde podstatně méně diváků než do ČEZ Arény," říká pro klubový web generální manažer Vítkovic Petr Husička.

Zatímco kapacita ČEZ Arény činí pro hokejové zápasy přes 10 000 míst, na zimák v Porubě se vejde jen pět tisíc fanoušků. Pakliže navíc Vítkovice postoupí do předkola play off, budou muset v Porubě odehrát ještě další dva domácí duely, v případě bojů ve skupině o udržení by šlo o jedno utkání.

„Bohužel s tím nic neuděláme. Říkám to raději dopředu, aby o tom fandové věděli a počítali s touto situací. Detaily pořád ještě řešíme," je smířený Husička.

Kromě Vítkovic čeká v závěru základní části změna domácího prostředí i pražskou Slavii. O2 arana se totiž na konci února bude připravovat na halové mistrovství Evropy v atletice, a tak sešívání domácí zápas 51. kola proti brněnské Kometě odehrají v Edenu, kde normálně trénují. Právě v Edenu Slavia nejspíš sehraje některé, možná i všechny zápasy skupiny o udržení, které se s takřka stoprocentní jistotou nevyhne.

Reklama