Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 0:5Hradec uštědřil Spartě nejvyšší porážku v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Šimánek 0 : 1
25. Mertl 0 : 2
42. Tvrdík 0 : 3
55. Mertl 0 : 4
56. Vydarený 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 41. kole extraligy na ledě Sparty 5:0 a připravili Pražanům nejvyšší porážku v sezóně. Sparta vyšla popáté v ročníku střelecky naprázdno a vzdálilo se jí druhé místo tabulky, na Litvínov ztrácí sedm bodů. Na hradecké výhře se čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence podílel Tomáš Mertl, který tak oslavil 500. zápas v nejvyšší soutěži. Brankář Ondřej Kacetl udržel premiérové čisté konto v sezóně.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kapitán Sparty Tomáš Rolinek před brankářem Hradce Králové Ondřejem Kacetlem.

Článek

Hosté se museli v Tipsport areně obejít bez pomoci obránce Pilaře, který na východě Čech hostuje právě ze Sparty. Na jejich defenzivní hře se to ale příliš neprojevilo.

Hradeckým se ideálně vydařil vstup do utkání, již po 32 sekundách otevřel skóre kapitán Šimánek. Pražané mohli vyrovnat v úvodní přesilovce, Klimek ani Hlinka však Kacetla z dobrých střeleckých pozic nepřekonali. V 5. minutě dostal Dvořáček po Plášilově faulu výhodu trestného střílení, brankář Východočechů svůj tým ale opět podržel.

Sparta měla s pozorně a obětavě hrajícím soupeřem problémy a nedokázala se prosadil ani v početních výhodách, ve kterých má přitom nejvyšší úspěšnost ze všech extraligových týmů.

Na přelomu první a druhé třetiny hráli hosté 74 sekund přesilovku pět na tři, Novotný však odolal. Se štěstím zlikvidoval i velkou šanci Šimánka. Ve 25. minutě však už inkasoval podruhé, za jeho zády skončila Mertlem tečovaná Plášilova střela.

Dvoubrankové vedení se nezměnilo ani v sérii přesilovek obou týmů, ve 37. minutě měl ideální šanci snížit v oslabení Rolinek, v samostatném nájezdu však Kacetla nepřekonal. Místo zdramatizování zápasu se potřetí prosadili hosté a bylo zřejmé, že Hradec oplatí Spartě porážku z předchozího vzájemného souboje. Navíc se poté ještě hosté dvakrát prosadili v přesilové hře. Jedinou radostí sparťanů tak byla závěrečná vyhraná bitka Formana nad Vašíčkem.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 1. Šimánek (Kudrna, Mertl), 25. Mertl (Plášil, Skokan), 42. Tvrdík (Skokan, Pláněk), 55. Mertl (Pláněk, Šimánek), 56. Vydarený (Mertl, Kudrna). Rozhodčí: Polák, Souček - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 14:13, navíc Skokan (Hradec Králové) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 9778.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Piskáček, Barinka, Hrbas - Réway, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Černoch, Rolinek - Forman, Buchtele, Sabolič - M. Procházka, Volek, Dvořáček - Bahenský. Trenéři: Jandač a Moták.
Hradec Králové: Kacetl - Piegl, Vydarený, Jank, Plášil, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Kukumberg - Vantuch, Troliga, Červený - Skokan, Tvrdík, Pospíšil. Trenéři: Draisatl a Kučera.

Reklama

Související témata: