Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 4:1Třinec porazil i druhý Litvínov a míří za Prezidentským pohárem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Plíhal 1 : 0
23. Orsava 2 : 0
32. Polanský 3 : 0
50. Hrabal 4 : 0
56. Kubát 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili v souboji dvou nejlepších týmů extraligy Litvínov 4:1, druhým Severočechům odskočili v čele soutěže už na čtrnáct bodů a kráčejí za ziskem Prezidentského poháru pro vítěze dlouhodobé části. Hosty už v páté minutě kuriózně načal Tomáš Plíhal, který překvapil gólmana Jakuba Soukupa bekhendovým lobem ze středního pásma, Litvínov se gólu dočkal až za stavu 0:4. Slezané na domácím hřišti zaznamenali devátou výhru v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovský Jiří Gula (vpravo) brání Daniela Rákose z Třince.

Článek

Verva nechala ve šlágru kola doma odpočívat brankáře Francouze, ale její výkon měl v první třetině snad pouze jedinou vadu - moment z páté minuty: Francouzův zástupce Soukup se v ní nechal záhadně přelobovat Plíhalovým bekhendovým dloubnutím zpoza modré čáry a puk spatřil až v síti.

Litvínov do té doby lídra svíral v útočném pásmu a nenechal ho vydechnout. Plíhalův zásah mohl okamžitě vynulovat Lukeš, ale jeho bekhendovou střelu z obtížného postavení Hrubec s námahou vyškrábl. Severočeský tlak vykolejila krátká třinecká přesilovka pět na tři, ale v půlminutové výhodě si Oceláři gólovou šanci nevytvořili.

Hosté byli v prvním dějství lepší, Třinec zaskočený jeho aktivním pojetím nebyl schopen vyvinout obvyklý tlak. Smůla se Severočechům lepila na paty i zkraje druhé třetiny. Nejproduktivnější hráč soutěže Hübl ve 22. minutě nadvakrát nedokázal na Hrubce vyzrát ze sólového nájezdu: nejprve ze hry i přičíněním Adamského faulu, pak ani z nařízeného trestného střílení. Aby toho nebylo málo, minutu nato se Noskova rána odrazila od Trávníčka rovnou na hůl Orsavy, který z voleje trefil odkrytou branku.

Od stavu 2:0 už se převaha pomalu přelévala na domácí stranu. Vysoké sebevědomí Ocelářů dokreslila akce z 32. minuty. Draveckého nahození před branku Polanský ještě ze vzduchu umístil potřetí za Soukupa. Třinec dnes ke slušné efektivitě přidal i precizní obranu, a i když soupeř v poli s ním hrál vyrovnanou partii, do dalších šancí už se nedostal.

To už Třinec neochvějně mířil za patnáctou výhrou z posledních šestnácti kol. Poslední část měl naprosto ve svých rukou a Hrabal dělovkou od modré čáry vylepšil skóre ještě čtvrtou trefou. Hosté se v závěru dočkali alespoň čestného úspěchu, o který se taktéž ranou od modré čáry v přesilovce postaral Kubát.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Plíhal (M. Růžička), 23. Orsava (Nosek), 32. Polanský (Dravecký, Matuš), 50. Hrabal (Klesla, Orsava) - 56. Kubát (Ručinský, Hübl). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7, navíc Frolo (Litvínov) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5181.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Foltýn - Rákos, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - M. Růžička, Plíhal, Matuš - Cienciala, Jašek, Christov. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Soukup - Pavlík, Kubát, Gula, Chaloupka, Štindl, Frolo - Šrámek, Hübl, Lukeš - Petružálek, Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Písařík, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: