Hlavní obsah

Slavia získala Pletku z Plzně, do ní se ze zámoří vrací Culek

Praha

Hokejová Slavia získala posilu do útoku, z Plzně přichází na hostování do konce sezóny pětatřicetiletý forvard Václav Pletka. Do kádru Západočechů se naopak po šesti letech v zámoří vrací útočník Jakub Culek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Václav Pletka (vlevo) mění plzeňský dres za ten slávistický.

Článek

Pletka by měl sešívaným pomoci zlepšit trápení v koncovce, červenobílí jsou s 81 vstřelenými brankami nejhorším celkem soutěže. Pětatřicetiletý rodák z Mladé Boleslavi působil v Plzni od listopadu 2011 a v roce 2013 pomohl Indiánům získat jejich historicky první mistrovský titul. V letošní sezóně nastoupil k 38 zápasům, v nichž vstřelil 5 branek a přidal čtrnáct asistencí.

V extralize Pletka oblékal rovněž dresy Třince, Liberce, Karlových Varů a Českých Budějovic. I v součtu s play off nastoupil k 732 zápasům, ve kterých zaznamenal 205 gólů a dalších 201 připravil. V sezóně 2001/02 odehrál i jedno střetnutí NHL za Philadelphii, v ročníku 2005/06 krátce působil i v ruském Dynamu Moskva.

Trončinský se vrací z Boleslavi do Třince

Plzeň už za Pletku našla náhradu, do klubu se po šesti letech strávených v zámoří vrací dvaadvacetiletý křídelník Jakub Culek. Bývalý juniorský reprezentant, kterého v roce 2010 draftovala Ottawa, si ale NHL nikdy nezahrál. V této sezóně nastupoval za Binghamton v nižší zámořské AHL a Evansville Icemen v ECHL.

Obránce Marek Trončinský se podle domluvy vrací z Mladé Boleslavi, kde hostoval od 9. prosince do konce ledna, zpátky do Třince. „Usilovali jsme o to, aby Třinec Marka uvolnil do konce sezóny, ale bohužel to nevyšlo," uvedl pro oficiální klubové stránky Mladé Boleslavi sportovní manažer Jaroslav Látal. Trončinský za Bruslařský klub odehrál 14 zápasů, v nichž dal dva góly a zaznamenal i čtyři asistence.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín