Hlavní obsah

Je příjemné dát občas pěkný gól, pousmál se hradecký Šimánek

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porušili tradici, kdy v této sezóně východočeská derby vždy vyhrával domácí tým. Po úspěchu v Pardubicích si zajistili lepší vzájemnou bilanci nad svým rivalem. Poslední derby v základní části dospělo do napínavé koncovky, jejíž rozuzlení přišlo až v prodloužení. Zodpovědnost vzal na sebe kapitán Mountfieldu Jiří Šimánek a po parádním průniku rozhodl o výhře svého týmu 2:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Jiří Šimánek zaznamenal vítěznou trefu Hradce na ledě rivala z Pardubic.

Článek

"Bylo to pěkná akce, co mám povídat?", usmíval se v rozhovoru po utkání Šimánek, který využil prostoru na ledě a dokonale ošálil soupeře. "Postupně se mi to otevíralo. Jeden soupeřův útočník už stál, tak jsem to rozjel. Naznačil jsem, že nahraji obránci na křídlo, ale vzal jsem to středem. Pardubický bek přede mnou neměl rychlost, tak jsem riskl kličku a vyšlo to," popisoval Šimánek krítnou trefu.

Závěr své akce vyšperkoval povedeným blafákem, na který brankář Robert Kristan nedosáhl. "Pro mě je to příjemný pocit, že také občas vstřelím hezký gól," těšilo Šimánka. Jeho zásah nebyl jen pohledný, ale možná i hodně důležitý. "Je to jen dobře, že máme s týmem, který je v tabulce kolem nás, pozitivní bilanci," uvědomoval si Šimánek, že při zúčtování na konci základní části může být jeho trefa klíčová. Nyní má Mountfield na Pardubice náskok dvou bodů.

Zápas se ale zpočátku pro hradecké hokejisty nevyvíjel vůbec dobře. "Zejména v první třetině jsme byli pod tlakem, měli jsme hodně vyloučených. Dopředu jsme se tak moc netlačili. Párkrát tam byly odražené puky, ale my u nich nebyli," ohlédl se hradecký kapitán za první polovinou utkání, která vyvrcholila vedoucí brankou Pardubic.

Šimánek: Rychlý gól nám pomohl

Až ve třetí části srovnali svěřenci Petera Draisaitla krok i skóre. Nakonec mohli litovat, že zápas nerozhodli ještě v základní hrací době. "Pomohl nám rychlý gól. Střídání nato tam byla další gólová šance. Pak už bylo vidět, že se Pardubicím také dopředu moc nechce, spíše se bojovalo," konstatoval Šimánek, který v sezóně zatím zaznamenal 34 kanadských bodů.

Radost z výhry v derby trochu kalila zpráva o odchodu obránce Karla Pilaře, který se po hostování vrací do Sparty. "Bylo jasné, že si ho Sparta bude chtít stáhnout zpátky. Navíc když se jí zranil Švrček. Je to škoda, protože do kabiny zapadl výborně a hodně nám pomohl," řekl Šimánek na adresu zkušeného beka, který v devíti zápasech za Mountfield zaznamenal devět asistencí.

Hradec si tak bude muset ve zbytku sezóny nejspíše poradit s méně vyzrálými beky. "O to musíme hrát jednodušeji, když nám chybí zkušenost vzadu. Je potřeba se s tím moc nemazlit a hrát na jistotu. I my útočníci musíme do obrany pomoct o to více," řekl Šimánek a vyhlížel i možné posily. "Snad se to ještě změní a někoho zajímavého seženeme. Jestli chceme myslet výš, zkušenosti potřebujeme," dodal Šimánek.

Reklama