Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 1:2Karlovy Vary vyhrály díky trefě sedm sekund před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vlasák 1 : 0
39. Duda 1 : 1
60. Vachovec 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 46. kole Tipsport extraligy na ledě poslední Slavie 2:1 a posunuli se na dvanácté místo o bod před Olomouc. Energie venku uspěla po dlouhých 18 zápasech poprvé od 30. září a rozhodla sedm sekund před koncem, kdy po střele Tomáš Haranta byla branka připsána Michalu Vachovcovi.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Karlových Varů, útočník Michal Vachovec.

Článek

Hosté chtěli hned v úvodu prolomit své střelecké trápení, při němž vstřelili ze šesti zápasů jen pět branek, ale z aktivity v úvodu vedení nevytěžili. Balán, Bartek ani Vachovec totiž v úvodu šance nevyužili. Z branky se radovala v deváté minutě Slavia, když při Dvořákově vyloučení atakovaný Jiří Doležal stihnul přihrát Vlasákovi, který zakončoval do prázdné branky. V dalším oslabení při trestu Pšurného Energie odolala.

Ani druhé dějství moc zajímavých situací nenabízelo. Jen při Poletínově vyloučení zahrozil David Hruška a po přesilovce pálil další exslávista Micka, jemuž se v noci narodila dcera. Hosté ale byli stále nebezpečnější a dočkali se vyrovnání.

Puk dostali za Furchova záda už ve 38. minutě, branka Šmacha však neplatila pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Minutu a půl před pauzou ale už byl stav 1:1. Bartek nahodil puk od modré čáry, Duda jej před brankou tečoval a sudí Pešina s Šindlerem si u videorozhodčího ověřili, že nešlo o vysokou hůl.

Vachovec rozhodl v závěru

V úvodu třetí třetiny v oslabení při Dudově trestu zahrozili Bahenský se Skuhravým. Na druhé straně Štichovu střelu s problémy vytěsnil Závorka lapačkou. Ve 47. minutě po Dudově zakončení zůstal puk ležet za Furchem, ale hosté jej dále neprotlačili a Beňovič posunul branku. Sudí si ještě situaci překontrolovali u videa.

Slavia se v následném oslabení ubránila a v dalším průběhu třetí třetiny oba týmy soupeře do šancí nepouštěly. Až v závěru se odrazil puk k Harantovi, který vypálil a vítězný gól byl připsán Vachovcovi.

46. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Vlasák (J. Doležal, Bednář) - 39. Duda (Bartek, Balán), 60. Vachovec (Harant, V. Tomeček). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Charvát, Frodl. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 2430.
Slavia: Furch - Šulc, Šenkeřík, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič - Vlasák, Bednář, Pletka - Kolář, Vas, Tomica - Stránský, J. Doležal, Poletín - Andres, Vrdlovec, J. Veselý. Trenéři: Gregor a J. Beránek.
Karlovy Vary: Závorka - Deyl, Bičánek, Harant, Sičák, Redlihs, T. Dvořák, Šmach, J. Tomeček - Bartek, Balán, Duda - D. Hruška, R. Hruška, Vachovec - Bahenský, Skuhravý, Micka - V. Tomeček, Zadražil, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama