Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 3:4 PPLiberec vyhrál v boji o play off v Plzni a uspěl popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Johnson 1 : 0
9. Bližňák 2 : 0
14. Vampola 2 : 1
36. Simon 3 : 1
38. Jelínek 3 : 2
51. Šimek 3 : 3
64. Filippi 3 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté jedenáctého Liberce vyhráli ve 49. kole extraligy na ledě Plzně 4:3 v prodloužení a připsali si pátou výhru za sebou. Domácí sice rychle vedli 2:0 a ještě na začátku 51. minuty drželi vedení 3:2, poté ovšem vyrovnal Radim Šimek a Bílým Tygrům zajistil v prodloužení přesilovkovou trefou v čase 63:35 druhý bod Tomáš Filippi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Důležité utkání začala obě mužstva s maximálním nasazením a důrazem na pozornou defenzivu. V osmé minutě ovšem Lašák střelu Jána Sýkory pouze vyrazil a Simonovu dorážku doklepl do sítě Johnson. O 86 vteřin později navíc rychlou kombinaci celého prvního útoku zblízka zakončil Bližňák a zvýšil na 2:0. Hosty nepříznivý stav nezlomil a pokračovali v aktivní hře, kterou ve 14. minutě korunoval snižujícím gólem po nešťastnému zásahu Kadlece Vampola.

Od další pohromy poté domácí zachránil jen Machovský, jenž dokázal zastavit pokus Filippiho z bezprostřední blízkosti. Vzápětí ztroskotal na gólmanovi Indiánů také do odkryté branky mířící Urban a z protiútoku se vyznamenal také Lašák, jenž dokázal vyrazit teč Bližňáka. Před koncem první třetiny ještě ve stoprocentní šanci trefil Vampola jen bezmocně ležícího Machovského.

V úvodu prostřední části při hře čtyři na čtyři připravil Bakoš šanci Bulíkovi, ale ten se zakončením příliš váhal. Nápor lépe bruslícího Liberce narůstal a ve 28. minutě Krenželok bekhendem jen těsně minul poloodkrytou branku. Domácí se směrem odpředu připomněli znovu až po polovině utkání, kdy po dlouhém pasu Mozíka Kubalík v samostatném úniku nepřekonal Lašáka.

Ve 36. minutě Kratěna při přečíslení šikovně uvolnil Simona, který z mezikruží upravil na 3:1. Necelé dvě minuty na to se ale Jelínek po krásné individuální akci protáhl až před Machovského a snížil. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky hosté nezužitkovali přesilovku, přesto po ní pokračovali v nátlakové hře. Domácí dlouho díky obětavosti odolávali, ale v 51. minutě pohodlně vyrovnal dorážkou Jelínkovy střely Šimek.

Hostům poté zkomplikoval závěr normální hrací doby právě předchozí hrdina, při jeho vyloučení však Schleisse vychytal Lašák. V následném prodloužení využil po přihrávce Šimka Filippi ranou z voleje početní výhodu a udržel Liberec na vítězné vlně.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Johnson (Simon, J. Sýkora), 9. Bližňák (Schleiss, Kratěna), 36. Simon (Kratěna, Jeřábek) - 14. Vampola (Gřegořek), 38. P. Jelínek (Šimek), 51. Šimek (P. Jelínek, Balaštík), 64. Filippi (Šimek). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Bláha, Charvát. Vyloučení: 4:4, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5073.
Plzeň: Machovský - Mozík, D. Sklenička, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Boháč - Kratěna, Bližňák, Schleiss - J. Sýkora, Simon, Johnson - Balej, T. Sýkora, Lev - Hollweg, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Liberec: Lašák - Gřegořek, Šimek, Plutnar, Derner, Vitásek, Ulrych, Výtisk - Bulíř, Vampola, Bulík - Valský, Filippi, T. Urban - Balaštík, P. Jelínek, Krenželok - Bakoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: