Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 2:1Sparta obrátila duel s Pardubicemi, ty prohrály už popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Marcinko 0 : 1
26. Buchtele 1 : 1
55. Mikuš 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili ve 49. kole hokejové extraligy Pardubice těsně 2:1. Východočeši šli sice do vedení zásluhou trefy Tomáše Marcinka, ale nakonec si připsali již pátou porážku v řadě. Výsledek otočili Jan Buchtele a Juraj Mikuš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Miroslav Forman, bráněný pardubickým Alešem Píšou, si vyjíždí před branku Roberta Kristana.

Článek

Sparta před úvodním buly přijala čtyři nové členy Kristiána Cee, Jiřího Nikla, Lubomíra Pěničku a Pavla Šreka do svého Klubu legend. Brzy po startu duelu hráli domácí přesilovku, vyloučený Benák však strávil na lavici hanby celý trest. První větší možnost měl Hlinka v šesté minutě, nejproduktivnější hráč historie Sparty ale ani na dva pokusy nedal.

V deváté minutě se hostující gólman Kristan blýskl i při šanci Klimka. Sparta byla sice aktivnější, ale jako první skórovali Pardubičtí, když zadák Gregorc nerušeně naservíroval puk zcela volnému Marcinkovi, jenž mířil přesně. Ve 13. minutě se proti pravidlům provinil Mikuš, Východočeši však v plné kráse předvedli, jak přesilovku určitě nehrát a Novotného ani náznakem neohrozili.

V úvodu druhé třetiny zahrozili Radil a na druhé straně Ďaloga, ale stav se měnil až ve 26. minutě po velmi povedené přesilovkové souhře Sparty, na jejímž konci byl pohodlně zakončující Buchtele. Chvilku poté zakončoval přečíslení dvou na jednoho Pech, ale zbytečně zaváhal se střelou a vypálil jen do Kristana.

Před polovinou zápasu zamířil do kabin s hodně bolestivou grimasou Klimek, jehož během prostřední části následoval i Ďaloga a ani jeden z nich už se do hry nevrátil. Na konci 37. minuty Sparta chybovala v oslabení, díky čemuž měl ideálně nabito Zohorna, ovšem Novotný mu sebral radost lapačkou. Před přestávkou neuspěl Přibyl sám proti Kristanovi.

Třetí dějství se hrálo zcela v režii Sparty. Buchtele minul, Hlinka pálil do odkryté branky, ale Kristan fantasticky vytěsnil puk mimo. Ze zcela totožné pozice nemířil přesně Rolinek. Vzápětí Pech nedokázal snadno doklepnout do prázdné branky, puk mu sklouzl z čepele. Na konci 55. minuty už hosté velký tlak neustáli, když zblízka trefil tři body pro Pražany bek Mikuš. V dramatické závěrečné power play hostů už se stav nezměnil, přestože k tomu byly šance na obou stranách.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Buchtele (Přibyl, Polášek), 55. J. Mikuš (Forman, Cingel) - 10. Marcinko (Gregorc, Semorád). Rozhodčí: Hradil, Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 6602.
Sparta: F. Novotný - Piskáček, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Eminger, Barinka - Forman, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Přibyl, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Volek, Cingel, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Ščotka, Čutta, Korím - Semorád, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Poulíček, M. Špaček, Starý - Gašparovič, Kaut, Voženílek. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín