Hlavní obsah

Hradec Králové - Slavia 3:2Hradec Králové zdolal Slavii a zajistil si účast ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pospíšil 1 : 0
11. Kudrna 2 : 0
32. Pletka 2 : 1
53. Mertl 3 : 1
56. Vlasák 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pátého Hradce Králové ve 49. kole zdolali poslední Slavii 3:2 a definitivně si zajistili přímou účast ve čtvrtfinále play off. Mountfield si i díky vítězné trefě Tomáše Mertla připsal třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Pražané prohráli osmý z posledních devíti duelů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Královéhradečtí hokejisté slaví vítězství - ilustrační foto.

Článek

Hradecký trenér Draisaitl poprvé po deseti duelech nasadil do brány Kantora, před časem jasnou jedničku Mountfieldu, jehož pozici však v posledních týdnech přebral Kacetl. S tímto brankářem v zádech byl Mountfield v první třetině jasně lepší, což se mu také podařilo zužitkovat.

Po neproměněné dorážce útočníka Mertla, nejproduktivnějšího hráče domácích, se ve čtvrté minutě prosadil Pospíšil. Trefil se střelou z mezikruží. Poté byla i nadále nebezpečná první hradecká formace, jež se musela stejně jako proti Třinci obejít bez kapitána Šimánka. Toho nepustila do zápasu nemoc.

Přesto útok, v němž ho nahradil mladík Nedvídek, šlapal. Mertl sice svou další příležitost nezužitkoval, ale v přesilovce zvýšil veterán Kudrna. Zkušený hráč ukázal v 11. minutě svoji sílu: nezazmatkoval, vyjel s pukem od mantinelu do středu hřiště a ranou zpoza obránce pokořil brankáře Svobodu.

Druhá část přinesla změnu hry. Místo favorita se do útoku tlačil poslední celek tabulky. Slavia byla v tomto úsek zápasu lepší, což se projevilo v četnosti střelby. Pražané však zužitkovali pouze jednu šanci. Ve 32. minutě se prosadili po souhře nejzkušenějších. Kapitán Bednář našel křížnou přihrávkou Pletku, a ten překonal střelou z prvního doteku Kantora.

V tuto chvíli hradecký brankář kapituloval, v dalších momentech však již byl precizní. A to především v momentech krátce před koncem třetiny. Nejprve ve 39. minutě na něj jel sám po špatném střídání domácích Čermák, ale zakončení nezvládl. Chvíli poté Kantor perfektně zasáhl po Novákově střele, puk vykopl špičkou betonu.

V závěrečné třetině pokračoval vylepšený výkon hostů. Jenže do dvougólového trháku se dostali domácí. Krátce poté, co nezužitkovali přesilovku, se totiž v 53. minutě trefil centr Mertl, jenž šikovně tečoval střelu obránce Pláňka od modré čáry.

Slavia má však svůj nejzkušenější útok, a ten ji opět vrátil do hry o body. V přesilovce při vyloučení bývalého slávisty Vašíčka skóroval Vlasák, který bekhendem dopravil do brány odražený puk. Necelé dvě minuty před koncem pak hosté začali hrát bez brankáře, vzali si také oddechový čas, navíc byl vyloučen domácí obránce Jank. Hradec však jednogólový náskok udržel.

49. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Slavia Praha 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Pospíšil (Plášil, Čáp), 11. Kudrna (Pláněk), 53. Mertl (Kudrna, Pláněk) - 32. Pletka (Bednář), 56. Vlasák (Bednář, Pletka). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:6, navíc Štich (Slavia) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4356.
Hradec Králové: Kantor - Dietz, Jank, Čáp, Plášil, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Nedvídek - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Vantuch, Kukumberg, Červený - Valcourt, Troliga, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Slavia: A. Svoboda - Valach, Šenkeřík, J. Novák, Štich, A. Růžička, Šulc, Krejčí - Vlasák, Bednář, Pletka - Stránský, Vas, Poletín - M. Čermák, Sklenář, T. Doležal - Andres, Holec, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec