Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 1:2 PPVítkovice vyhrály na ledě Středočechů, oba týmy mají jisté předkolo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Klimenta 1 : 0
54. Vandas 1 : 1
62. Vandas 1 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi v 51. kole extraligy prohráli s Vítkovicemi 1:2 v prodloužení, přesto slavily oba celky. Po porážce jedenáctého Liberce v Karlových Varech si totiž zajistily účast v předkole play off. Pro Středočechy je historický úspěch. Oba góly vítězů vstřelil útočník Michael Vandas.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Martin Růžička (vpravo) a Vladimír Svačina z Vítkovic.

Článek

Pokud se domácí nechtěli ohlížet na výsledek Liberce v Karlových Varech, potřebovali k definitivní jistotě postupu do předkola dva body, zatímco hosté všechny tři. K historickému postupu mezi extraligovou desítku hnala Mladou Boleslav zaplněná hala, ale zpočátku byli aktivnější hosté.

Největší šanci v první třetině měl sice mladoboleslavský Pacovský, ale proti skvělé přihrávce Výborného se rychle přesunul brankář Dolejš. Jinak domácí působili nervózním dojmem. Přehnanou snahu demonstroval ve 13. minutě obránce Trška při oslabení zbytečným vyhozením puku z vlastní třetiny až do vzdálenější ochranné sítě.

Domácí přežili krátkou hru ve třech i všechny čtyři oslabení úvodní dvacetiminutovky, což je ve druhé třetině povzbudilo. Dvě přesilovky v krátkém sledu sice Mladá Boleslav neproměnila a krátce po polovině zápasu spálil obrovskou šanci Klimenta, který zblízka minul vítkovickou bránu, ale nejlepší mladoboleslavský střelec si spravil náladu ve 38. minutě a 13. gólem v sezoně otevřel skóre. Společně s Látalem vybojoval puk v rohu útočného pásma, vytočil se s ním před bránu a bekhendem zasunul puk za Dolejše.

Dramatický souboj plný nasazení gradoval ve třetí třetině. Mladoboleslavský tým si hlídal vedení 1:0, které podporoval skvělým pohybem a napadáním. Jednu z mála šancí na vítkovické vyrovnání měl ve 48. minutě Svoboda, který po chybě Hrušky pálil z levého kruhu do tyče. I hosté však zvyšovali tempo a v 54. minutě vyrovnali. Olesz od mantinelu přihrával před bránu, kam si najel Vandas a usměrnil kotouč za Růžičku.

Zápas nakonec dospěl až do prodloužení, v jehož druhé minutě rozhodl Vandas po krásné individuální akci z rohu útočného pásma.

51. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Klimenta (M. Látal) - 54. Vandas (Olesz), 62. Vandas (Húževka). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:5, navíc E. Němec (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 4110.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Ovčačík, M. Hruška, Robar, Kočí, Holub, Trška, R. Čermák - M. Látal, Musil, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Lenc - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Jarůšek, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice