Hlavní obsah

Konečně bez baráže! Kapitán Výborný si nachystal plzeň, jeho otec se těšil na Matějskou

Mladá Boleslav

Veselo bylo v obou kabinách. Poražená Mladá Boleslav i vítězné Vítkovice díky libereckému selhání v Karlových Varech měly o účasti ve vyřazovací části jasno už před prodloužením, v němž pro sebe získali po výhře 2:1 bonusový bod hosté.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Výborný z Mladé Boleslavi (vlevo) napadá Ondřeje Romana z Vítkovic.

Článek

Barážový klub? Už žádné posměšné narážky na bohatou historii bitev o udržení mladoboleslavského klubu. Středočeši si poprvé zahrají předkolo play off. „Pro mě to znamená hrozně moc, jsem tu v Boleslavi srdcem a tohle je takový malý titul,“ neskrýval kouč František Výborný.

Jeho tým vděčí za postup zejména famóznímu finiši základní části, v němž vyhrál devět z posledních třinácti zápasů. „Vánoce pro mě byly hrozné, byl jsem doma bručoun bez nálady, pořád jsem měl v hlavě hokej. Ale od ledna jsme se zvedli, začali dělat body. Teď to ze mě spadlo a můžu vyrazit s vnoučaty na Matějskou, teď začíná,“ těšil se zkušený kouč.

Děkovačka s dcerou

Jeho syn a kapitán týmu David Výborný zatím při děkovačce fanouškům jezdil po ledě s dcerou v náručí a vychutnával si, že letos v Boleslavi konečně pozná jiný závěr sezóny než v baráži.

„Poslední tři roky jsme ji hráli až do dubna. Začínalo mistrovství světa a my si tu ještě hráli hokej… Super, jsme strašně rádi,“ hlásil s úlevou čtyřicetiletý útočník a těšil se na klidný víkend. „Mám tam připravenou jednu plzeň, tak si ji dám a přijdu až v pondělí,“ vtipkoval.

Vítkovice zatím velebily střelce obou branek Michaela Vandase, který týmu vystřílel dva body. „Před prodloužením jsme všichni věděli, že oba týmy už mají postup. Ale ten bod navíc má pro nás hodnotu, z posledních dvou zápasů jsme měli skóre 2:10 a bylo by nepříjemné mít před play off tři porážky za sebou,“ pochvaloval si asistent trenéra Jakub Petr.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články