Hlavní obsah

Zlín - Slavia 3:2Zlín porazil Slavii a je šestý, Pražané mají jistou baráž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Okál 1 : 0
42. Holík 2 : 0
46. Šulc 2 : 1
52. Köhler 3 : 1
56. Poletín 3 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v závěrečném 52. kole extraligy Slavii 3:2, po základní části tak obsadili šesté místo a ve čtvrtfinále play off se v repríze loňského finále utkají s Kometou Brno. Poslední Slavia má bez ohledu na výsledky zápasů ve skupině o 11. až 14. místo jistou účast v baráži. Na dvanácté Karlovy Vary ztrácejí Pražané osmnáct bodů a mají s nimi horší bilanci ve vzájemných utkáních.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost Zlína z prvního gólu proti Slavii: zleva Petr Leška, Pavel Kubiš, střelec Zdeněk Okál, Tomáš Žižka, Tomáš Valenta a slávista Jakub Šulc.

Článek

Matematika před utkáním byla jednoduchá, Zlínu stačil k udržení přímého postupu do čtvrtfinále bod bez ohledu na další výsledky. A Zlínští vzali zápas svědomitě, hned na začátku mohl otevřít skóre Ondráček, z mezikruží ale branku přestřelil. Ještě větší možnost měl Vlach, v úniku mu ale bekhendový blafák nevyšel.

Oslabení Slavie načalo téměř pětiminutový tlak domácích, Furch si ale s Holíkovou dorážkou i Kubišovým obkroužení branky poradil. Ovšem v 19. minutě jej překonal Okál, který nejprve strávil téměř půl minuty za brankou Pražanů, poté si vyjel před Furcha a přes stínící hráče prošla jeho střela do branky.

Ve druhé periodě moc nechybělo, aby skóroval Köhler. V půlce zápasu unikal sám Čajánek, trefil však jen spojnici boční a horní tyčky, Veselý svou dělovkou z dorážky už pálil mimo branku. Vyrovnat mohl Bednář, zívající prázdnou branku ale minul. Ještě před koncem prostřední dvacetiminutovky měl šanci Stránský, na Štůralu ale zblízka nevyzrál.

Poslední třetina nezačala pro domácí moc šťastně, po faulu Šulce zůstal v bezvědomí ležet Kubiš. Jeho zranění ale spoluhráči potrestali, po dvaceti sekundách pokus Řezníčka dorazil Holík. Zvýšit mohl Říčka, zblízka ale neuspěl. A tak se radovali hosté, Štůralu prostřelil Šulc.

Dvoubrankové vedení si ale úřadující mistři vzali vzápětí zpět, Okál ještě neuspěl, Köhler byl ale z dorážky neomylný. V přesilovce netrefil prázdnou bránu Vlasák, v následné hře pět na tři už byl ale Poletín přesný. Více duel ale hosté zdramatizovat nedokázali.

52. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Slavia Praha 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 19. Okál (Valenta, Žižka), 42. Holík (Řezníček, Roman Vlach), 52. Köhler (Okál, O. Horák) - 46. Šulc (Bednář), 56. Poletín (Bednář, Valach). Rozhodčí: Fraňo, Wagner - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5405.
Zlín: Štůrala - Marušák, O. Horák, Valenta, Žižka, Kotvan, Řezníček - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Slavia: D. Furch - Valach, Šenkeřík, Šulc, Beňovič, J. Novák, Knot, A. Růžička - Vlasák, Bednář, Pletka - Stránský, T. Doležal, Poletín - Holec, Sklenář, Tomica - A. Furch, Vas, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Reklama

Související témata: