Hlavní obsah

Zlíňané nezaváhali, postoupili přímo do čtvrtfinále. Radost jim kalí Kubišovo zranění

Zlín

Od podzimní beznaděje dospěli až k současné euforii. Zatímco do sezóny vstoupili šesti porážkami v řadě, v neděli završili zlínští hokejisté skvělý finiš v základní části extraligy výhrou nad poslední Slavií 3:2 a potvrdili tak přímý postup ze šesté příčky do čtvrtfinále play off. Fanoušci jim připravili po závěrečné siréně velkolepé ovace.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Šenkeřík ze Slavie, kapitán Zlína Petr Čajánek a zasahující brankář Dominik Furch.

Článek

„Je to pěkná tečka za rozporuplnou základní částí. Slávisté šli v poslední době nahoru, ale naštěstí jsme utkání zvládli," pochvaloval si zlínský útočník Zdeněk Okál, který vedoucí trefou nasměroval mistra k triumfu. „Je skvělé, že jsme se po nepovedeném začátku sezóny dokázali zvednout. Sáhli jsme si do svědomí, zkušení s mladými táhli za jeden provaz a podařilo se nám ji zachránit," líčil Okál, jenž byl na ledě u toho, když jeho parťák Kubiš utrpěl po Šulcově faulu otřes mozku. „Bál jsem se, aby Pavlovi nezapadl jazyk. To se naštěstí nestalo, kéž by vyřazovací zápasy stihl," podpořil spoluhráče.

Obhájci titulu ve čtvrtfinále narazí v repríze loňského finále na tradičního rivala z Brna. „Když jsme se v září a v říjnu dlouho trápili na posledním místě, byl jsem přesvědčený, že po této sezóně kariéru ukončím. Jenže pak jsme dlouhou sérii nezdarů naštěstí zlomili a já jsem dostal do hokeje zase chuť. Teď už se na play off hrozně těším, snad se nám povede Kometu znovu přehrát," doufá zlínský forvard Petr Leška, který je historicky nejproduktivnějším hráčem české nejvyšší soutěže. „Nevylučuju, že si pak kariéru ještě o rok protáhnu," připustil.

Série s Kometou bude pikantní pro obránce Tomáše Žižku, který oblékal loni na jaře při extraligovém finále brněnský dres. „Zatím si užívám, že vůbec jsme v šestce a o Kometě ještě moc nepřemýšlím. Určitě to ale zase bude velmi zajímavý souboj pro mě, fanoušky i obě mužstva. Šance jsou vyrovnané, lidi si to určitě zase užijí. Jsme teď v solidní formě, ani nám nevadí, že začneme venku. Chtěl bych tentokrát stát pochopitelně na vítězné straně," přál si Žižka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice