Hlavní obsah

Vítkovický Roman se nebojí ani Poruby, ani soupeře: Pardubice jsou lepší než urputná Boleslav

Ostrava

Pouhé dva dny odpočinku mají před startem předkola play off hokejisté Vítkovic. Nedělní výhra 3:2 nad Plzní rozhodla o tom, že ve středu a ve čtvrtek budou na zimním stadiónu v Ostravě-Porubě hostit šestinásobného mistra ligy HC ČSOB Pardubice. "I když toto není naše domovská aréna, hráli jsme v Porubě dobře. Věřím, že v tom budeme v těch dvou zápasech, co nás tady ještě čekají, pokračovat," uvedl vítkovický útočník Ondřej Roman.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Vítkovic Ondřej Roman v utkání s Plzní.

Článek

Vítkovice měly před nedělním utkáním „na výběr" - Plzeň, Pardubice nebo Mladá Boleslav. Nakonec jim připadl soupeř nejbližší. „Pardubice jsou asi nakonec lepší, protože Mladá Boleslav hraje takový urputný hokej," připustil Roman. „Ale v důsledku je to jedno, protože teď se všechno maže a začíná nová soutěž. Jediná výhoda je, že začínáme dvakrát doma," řekl šestadvacetiletý útočník Vítkovic.

V sérii hrané na tři vítězství se tak Vítkovičtí mohou doma představit maximálně třikrát. Z toho dvakrát kvůli tenisovému Davis Cupu v azylu zimního stadiónu v Ostravě-Porubě, kde Roman společně s parťákem z útoku Vladimírem Svačinou s hokejem začínali. „Známe to tady, to jo, ale já tady od 14 let nehrál, takže jsem vlastně šel už taky do neznáma," svěřoval se Roman.

Nebude to lehké

Pardubice přijedou do Ostravy po osmi porážkách v řadě, kouč Jakub Petr to ale jako výhodu nevnímá. Stejně jako to, že jeho svěřenci Východočechy letos už třikrát porazili (2:4, 3:2, 6:1 a 2:0) „Nad tím nesmíme vůbec přemýšlet, všichni stojíme na jedné startovní čáře," varoval vítkovický trenér. „Mají šikovné útočníky - Tybor, Radil, zkušené obránce, nebude to lehké. My musíme hrát jako s Plzní a v Boleslavi," doplnil trenéra Roman.

Série osmi porážek zapříčinila pardubický pád z míst zaručujících play off až na devátou příčku, kouč Miloš Říha starší přesto viděl v posledním utkání v Litvínově náznaky zlepšující se hry. „Od druhé třetiny jsme se zlepšili a začali jsme dohrávat souboje. Bohužel nám chybí klid v zakončení. Čtyřicet minut jsme ale odmakali, takže věřím, že už to musí přijít," řekl po utkání Říha starší.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice