Hlavní obsah

Rada starších si vzala slovo a Plzeň konečně začala padat po hubě

Dvě třetiny předváděli vynikající výkon plný pohybu, nasazení a důrazu a odměnou za to byl plzeňským hokejistům dvoubrankový náskok. Jenže ve třetí části hry vyklidili pole, přepustili hru Mladoboleslavským a nakonec si pořádně oddechli, že hubené vedení 2:1 uhlídali a sérii předkola play off srovnali.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští hokejisté slaví gól v síti Mladé Boleslavi. Uprostřed je střelec branky Nicholas Johnson.

Článek
Fotogalerie

„Hrát ještě o několik minut déle, určitě bychom to do branky nějak dotlačili. Měli jsme enormní tlak, jenže nám chybělo štěstí. Vyrovnat bychom si přitom zasloužili," mrzelo boleslavského forvarda Martina Látala, jenž v 52. minutě vstřelil v oslabení jediný gól svého týmu.

Nápor Středočechů od té chvíle ještě zesílil, jenže Plzeň i zásluhou výborného brankáře Machovského, jenž si připsal 35 zákroků, odolala. „Tlak sice měli, jenže nepřišlo mi, že bychom je pustili do extra vyložených šancí. Zkušeně jsme si to pohlídali," soudil plzeňský útočník Mario Bližňák.

Západočeši nastoupili s naprosto odlišným nasazením, než v prvním duelu série a výborně jim vyšla úvodní desetiminutovka, v níž je po devadesáti vteřinách poslal do vedení ve vlastním oslabení Hollweg, aby poté naopak v přesilovce jiný americký útočník Johnson náskok zvýšil.

„Po středečním zápase jsme si sedli a hlavně starší kluci si vzali slovo. Potřebovali jsme si uvědomit, že play off už začalo a každý musí padat po hubě. Konečně jsme to předvedli," těšilo obránce Indiánů Jakuba Jeřábka.

Látal: Na Plzeň bude doma platit dobrý pohyb

„Pomohlo nám, že jsme se poučili. Jasně bylo patrné, že jsme najednou úplně jiným týmem. Všichni jsme si dokonale plnili, co jsme měli," věděl Bližňák a vyzdvihnul výkon raubíře Ryana Hollwega. „Play off je o bojovnosti, srdci a tohle všechno on má v sobě. Navíc nám pomohl gólem. Je pro nás obrovsky platný."

Série se nyní přesouvá do Mladé Boleslavi, kde se v sobotu odehraje třetí pokračování. „Počítám, že Plzeň zase bude hrát urputně odzadu, takže na ni bude platit dobrý pohyb. Vůbec bych se toho nebál, protože my góly umíme dávat," věří si Látal.

„Na nic jiného než na obranu a jednoduchost se nesmíme soustředit. V Boleslavi je malý specifický zimák a lidi tam dokážou domácí vyburcovat," uvědomuje si Jeřábek.

Postoupí do čtvrtfinále play off Plzeň, nebo Mladá Boleslav?
Plzeň
66,2 %
Mladá Boleslav
33,8 %
Celkem hlasovalo 4769 čtenářů.

Reklama

Související témata: