Hlavní obsah

Je to úleva, přiznal po zajištění příslušnosti k extralize Duda

Dramatické utkání se šťastným koncem pro hostující Karlovy Vary bylo k vidění pod Ještědem v rámci třetího kola skupiny o umístění. Hosté v Liberci prohrávali již o dvě branky, díky výborným přesilovkám však dokázali utkání otočit a vítězstvím si zajistili účast v elitní soutěži i pro příští ročník. Nepřehlédnutelnou postavou utkání byl karlovarský kapitán Radek Duda, který dotáhl Energii k důležité výhře brankou a dvěma finálními přihrávkami.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Kapitán karlovarských hokejistů Radek Duda.

Článek

"Je to samozřejmě velká úleva. Všichni si byli vědomi toho, o co se hraje. Tušili jsme, že proti nám bude stát houževnatý soupeř, i když s trošku omlazenou sestavou. Ale ti mladíci hrají o smlouvy na příští sezonu a chtějí se ukázat, navíc hráli doma před svými fanoušky. Proto jsem rád, že jsme to dokázali zvládnout a urvat na naší stranu," řekl po utkání novinářům Duda.

Domácí Bílí Tygři se v utkání dostali do dvougólového vedení, Západočeši ale nesložili zbraně a zejména díky perfektně sehraným přesilovkám dokázali utkání otočit ve svůj prospěch. Důležitost přesilových her vypíchnul i samotný Duda.

"Neměli jsme úplně špatný vstup do utkání, ale chyběla nám častější střelba. Liberec nám pak odskočil o dva góly, ale vrátili jsme se zpět do hry díky přesilovkám, které v dnešním hokeji rozhodují. Mám radost, že jsme z nich dokázali vytěžit tři branky," uvedl karlovarský kapitán.

Zkušený útočník se v utkání blýsknul třemi body, nicméně v závěru utkání mu příliš do zpěvu nebylo. Minutu před koncem při karlovarském vedení 4:3 zbytečně oslabil svůj tým a pouze z trestné lavice tak sledoval dramatickou koncovku utkání. Bílí Tygři dokonce dokázali při hře bez brankáře dostat kotouč do hostující branky, nicméně dle videorozhodčího se ta stalo až těsně po závěrečném hvizdu.

Gól dali po siréně, tušil Duda

"Abych řekl pravdu, nebylo mi na trestné lavici úplně nejlépe. Byl jsem si ale jistý, že domácí dali gól až po siréně, sledoval jsem časomíru na kostce. Počkal jsem tedy jen na rozhodnutí videorozhodčího, který to potvrdil," řekl přesvědčivě Duda.

Karlovarští šli do utkání s tím, že za určité situace jim může bodový úspěch přinést definitivu záchrany v extralize. A tak se i stalo, jelikož Olomouc padla se Slavií a Západočeši tak mají tři kola před koncem play out právě na Hanáky nedostižný desetibodový náskok.

"Věděli jsme, že v případě výhry máme jistotu a proto jsme byli možná trochu nervózní. Vtáhli jsme pak i Liberec do zápasu a byla z toho celkem dramatická koncovka. Jsem ale rád, že jsme závěr ubránili a udrželi ve Varech extraligu i pro příští ročník," pochvaloval si Duda.

I přesto měl ale známý bouřlivák po zápase smíšené pocity. "Myslím si - a věřil jsem - že ten tým má na to se dostat do desítky. Bohužel nás potkal v lednu výpadek a velkým problémem pro nás byly venkovní zápasy, kde jsme byli vůbec nejhorší z celé ligy. Chtěl bych ale, abychom zbývající zápasy dohráli se ctí a pro fanoušky, kteří za námi stáli celou sezonu," dodal na závěr Duda.

Reklama

Související témata: