Hlavní obsah

Výhrami Liberce a Karlových Varů skončila skupina o udržení. Baráž startuje ve středu

Praha

Závěrečným 6. kolem skončila skupina o udržení v hokejové extralize. V utkáních, jejichž výsledky již nemohly nic změnit na konečném pořadí, uspěly celky s jistotou účasti mezi elitou i pro příští sezónu. Liberec porazil Olomouc 5:3, Karlovy Vary otočily vývoj duelu s pražskou Slavií a zvítězily 3:2. Dvanáctikolová baráž začne ve středu duely Olomouc - České Budějovice a Slavia - Chomutov. Příslušnost k extralize si zajistí dva nejlepší týmy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Slavie Praha budou v baráži hájit extraligovou příslušnost.

Článek

V duelu pod Ještědem, na který si našlo cestu přes čtyři tisíce fanoušků, vedli domácí v poklidu vysoko 4:0. Hanáci ovšem snížili v závěru druhé třetiny na 3:4 třemi trefami během 133 vteřin. Na víc už ale nedosáhli, ve třetí části naopak potvrdil výhru Severočechů premiérovou extraligovou trefou útočník Josef Mikyska.

"Jsem strašně rád, že jsme dokázali vyhrát poslední zápas sezony. Je to z naší strany poděkování fanouškům, kteří za námi stáli, když jsme se nedostali do play off. Dali jsme fanouškům vzkaz, že nám to není jedno, že chceme bojovat dál a příští sezonu se jim odvděčit lepšími výsledky," prohlásil kouč vítězů Filip Pešán.

"Liberec nám utekl do vedení 4:0. Pak jsme se ale zvedli, dokázali jsme se dotáhnout na rozdíl jedné branky. Ve třetí třetině jsme pak měli i přesilovky, ale nesehráli jsme je ideálně. Nebyli jsme moc důrazní před brankou a nedostávali jsme se k dorážkám. Baráž bude samozřejmě velmi náročná, já však pevně věřím, že ji zvládneme a zachráníme se," uvedl hostující asistent Jan Tomajko.

Karlovarští si proti Slavii připsali pátý zápas za sebou bez ztráty bodu a bodovali tak ve všech duelech skupiny. Slavia vedla 2:0, ale 66 vteřin před koncem rozhodl o její porážce útočník Michal Vachovec.

Beránek už myslí na baráž

"Spíše než hodnocení dnešního zápasu, tak bych chtěl krátce a stručně zhodnotit celou sezónu, která nám dnes skončila. Předkolo by bylo pro nás titulem. A neúčast v baráži je o něco menším úspěchem, takovým druhým místem. Jsme samozřejmě rádi, že jsme se s domácím publikem rozloučili důstojně," řekl karlovarský trenér Karel Mlejnek.

"Na zápase bylo vidět, že Karlovy Vary hrály doma a snažily se to utkání si užít. My jsme do něj dobře vstoupili, vedli jsme, ale nedokázali jsme ho dovést do vítězného konce. Nevím, zda do baráže půjdeme v sestavě, ve které jsme dnes přijeli do Karlových Varů, ale baráž musíme začít naplno od prvního utkání," zdůraznil jeho protějšek Josef Beránek.

Hráči Karlových Varů jsou celkově jedenáctí, Bílí Tygři končí sezonu na 12. příčce. Třinácté Hanáky a čtrnáctou Slavii čeká ještě náročná baráž o setrvání v nejvyšší soutěži ve skupině proti Chomutovu a Českým Budějovicím, nejlepším týmům první ligy.

Reklama