Hlavní obsah

Na Slavii se shodnou. Jméno druhého úspěšného týmu v baráži ale experty rozděluje

Praha

Už dnes začíná úvodním ze dvanácti kol baráž o hokejovou extraligu a souboje o dvě volná místa mezi tuzemskou elitou slibují velké drama. Sport.cz před startem prolínací soutěže oslovil Milana Antoše, Josefa Augustu, Marka Černoška a Vladimíra Martince, aby si tipli, která mužstva psychicky náročnou část sezóny zvládnou, a která naopak budou hrát v příštím ročníku jen první ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Beránek na střídačce hokejistů Slavie.

Článek

Na čem se všichni čtyři shodli je, že Slavia v baráži uspěje a po jednadvaceti letech na nejvyšší scéně bude i nadále pokračovat. Jméno druhé úspěšného celku ale experty rozděluje - šanci dávají Chomutovu, ale i Českým Budějovicím a Olomouci.

V anketě pod článkem můžete hlasovat, jaké vyústění přinese baráž podle vašeho názoru.

Které dva týmy zvládnou baráž?
Milan Antoš: České Budějovice a Slavia
Výhodu většinou mají extraligové týmy. Pokud na tom nejsou až tak špatně, obvykle záchranu zvládají. Jenže teď jsme se dostali k baráži, která bude strašně vyrovnaná, a rozhodovat budou drobnosti.
Slavia udělala v sezóně strašně moc chyb a ani ve skupině o umístění neukázala, že má na čem stavět. Olomouc se trápí, ale pořád mám pocit, že určitou kvalitou disponuje. Navíc má s baráží zkušenost z loňského roku a ví, do čeho jde. Budějovice jsou ve velké euforii a právě z ní a zkušenosti klíčových hráčů můžou těžit. Navíc je pro všechny v klubu ohromně motivující vidina návratu do nejvyšší soutěže. To platí i o Chomutovu, který může těžit z obrovských zkušeností Vladimíra Růžičky staršího jako poradce klubu. Ale Chomutov musí přidat. Hraje skvěle kolektivně, ale chybí mi tam nějaké hvězda.
Kdybych si měl tipnout, tak postoupí České Budějovice a Slavia, které pomůžou Jarda Bednář s Tomášem Vlasákem.
Josef Augusta: Chomutov a Slavia
Velkou šanci dávám Chomutovu, o druhém místě se rozhodne mezi Slavií a Olomoucí. Víc bych se ale přikláněl ke Slavii, protože Olomouci to v novém roce moc nejde. Pražané budou mít výhodu ve zkušených hráčích, jako jsou Bednář nebo Vlasák, kteří jsou výborní na přesilovky. A právě ty budou v celé baráži klíčové.
Marek Černošek: Slavia a Olomouc
Podle mě je to naprosto jednoduché - v extralize se udrží Slavia i Olomouc. Slavia se pod Pepou Beránkem herně zvedá a i psychika v mužstvu je daleko lepší. U Olomouce sázím na zkušenost z loňska, kdy z baráže dokázala postoupit. Prvoligové kluby to budou mít mnohem těžší, cesta k postupu do baráže byla v jejich případě trnitá a mohla je stát dost sil.
Vladimír Martinec: Chomutov a Slavia
Výhodu vidím u Chomutova, který v průběhu sezóny v první lize pořád vyhrával, navíc má kvalitní a stabilní kádr. Zbylé tři týmy budou vyrovnané. Ale myslím, že extraligu nakonec udrží Slavia. Extraligu hraje dlouho, má tradici a oproti Olomouci a Českým Budějovicím i zkušenější mužstvo.
Která dvě mužstva budou hrát v příští sezóně hokejovou extraligu?
Slavia a Olomouc
9,4 %
Slavia a Chomutov
29,2 %
Slavia a České Budějovice
13,2 %
Olomouc a Chomutov
12,1 %
Olomouc a České Budějovice
6,2 %
Chomutov a České Budějovice
29,9 %
Celkem hlasovalo 13877 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice