Hlavní obsah

Č. Budějovice - Slavia 2:3 SNVlasák rozhodl v nájezdech o výhře Slavie v Českých Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Pletka (trestné střílení) 0 : 1
51. Nouza 1 : 1
58. Stránský 1 : 2
59. Vráblík 2 : 2
65. Vlasák (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Slavie vyhráli ve 2. kole baráže o extraligu na ledě Českých Budějovic 3:2 po samostatných nájezdech a i podruhé uspěli. Díky vítězné trefě Tomáše Vlasáka v rozstřelu navázali na páteční domácí vítězství nad Chomutovem. Jihočeši na úvod podlehli v Olomouci a dneska získali první bod v boji o nejvyšší soutěž.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Slávistický kapitán Jaroslav Bednář a Jakub Suchánek z Motoru České Budějovice.

Článek

Slavia začala utkání s větším důrazem a působila odvážnějším dojmem. Jihočeši se dostávali do zápasu pomaleji a po celou první třetinu si nevytvořili žádnou výraznější šanci. Ale o moc víc ofenzivních nápadů do úvodní přestávky nepředvedla ani Slavia.

Ve druhé části se tempo i úroveň hry zvedly, ale i tak se dlouho hrálo bez větší šance. Slavia začala být o něco nebezpečnější a v některých momentech se dokázala dlouhé vteřiny držet ve své útočné třetině a trápit domácí defenzivu.

Důležitý moment nastal v poslední vteřině druhé části. Domácí hráli v tu chvíli bez vyloučeného Pajiče a Slavia se opět dostala k trvalému náporu. Jednu její nebezpečnou střelu českobudějovický brankář Bláha vyrazil, ale dostal se tím mimo brankoviště. Slavia měla dále puk na hokejkách a snažila se akci opětovně zakončit. Bláhu na brankové čáře zastoupil ležící obránce Žovinec, jehož hosté nedokázali překonat. Domácí bek při tom ale v brankovišti patrně zalehl puk a rozhodčí nařídili trestné střílení. To následně proměnil Pletka.

Jihočeši své nejlepší momenty ukázali v závěrečné třetině. Žovinec ve 49. minutě trefil konstrukci Furchovy branky a o pár desítek vteřin později se domácí dočkali gólu. Josef Straka načasoval přihrávku na Nouzu, který zblízka skóroval. Domácím však vyrovnání nestačilo a dál se tlačili do útoku. Do velké příležitosti se dostal Švihálek, ale v koncovce neuspěl.

Slavia se sice téměř celou závěrečnou část musela více soustředit na bránění, ale v závěru udeřila. Stránský v 58. minutě překonal Bláhu a zdálo se, že Slavia získá v Českých Budějovicích všechny body. Jihočeši však nechtěli podruhé prohrát a o pár desítek vteřin později vyrovnali, když Vráblíkovu trefu musel potvrdit až videorozhodčí. Prodloužení gól nepřinesl a o konečném výsledku rozhodly až nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl hostující Vlasák.

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. Nouza (J. Straka, Vráblík), 59. Vráblík (Nouza) - 40. Pletka z trestného střílení, 58. Stránský, rozhodující sam. nájezd Vlasák. Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváků: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Bláha (na nájezdy Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Boháč - Marek, Rob, A. Přibyl - Pašek, Trummer, Vaniš. Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Slavia Praha: D. Furch - Valach, Šulc, A. Růžička, Štich, Knot, Kolařík, od 21. J. Novák - Sklenář, Bednář, Tomica - Stránský, T. Doležal, Pletka - Holec, Vlasák, J. Doležal - Babka, Andres, Poletín. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice