Hlavní obsah

Nechápu, proč jsme se tak sesypali, kroutil hlavou brněnský Honejsek

Litvínov

Nerozuměli tomu, co se s nimi před třetí třetinou stalo. Čtyřicet minut se jim dařilo domácí Litvínov držet na uzdě, pustili ho jen do jediné šance, jenže v závěrečném dějství hokejisté brněnské Komety zcela přestali hrát. Chemici toho pochopitelně využili, dvěma góly zinscenovali obrat a po výsledku 2:1 vedou v semifinálové sérii 2:0 na zápasy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Smutek brněnských hokejistů.

Článek

„Dvě třetiny jsme byli lepší, tahali jsme za delší kus provazu, jenže to nedokážeme zužitkovat gólově. Náskok 1:0 je strašně vrtkavý," říkal kapitán Komety Leoš Čermák, který na začátku druhé třetiny poslal svůj tým do vedení. „Šancí na zvýšení jsme měli opravdu dost a měli jsme vést 2:0 nebo 3:0," přidával se útočník Antonín Honejsek.

Litvínov si první opravdu nebezpečnou šanci vypracoval až ve 38. minutě. Ale byla stoprocentní. Z necelého metru zakončujícího Piroše do odkryté branky ale nataženou lapačkou vychytal gólman Čiliak. „To byl asi zákrok sezóny. Tím nás ještě nastartoval. O to víc potom nechápu, proč jsme se ve třetí třetině tak sesypali," kroutil hlavou Honejsek.

Severočeši do závěrečné části hry vstoupili jako vyměnění a během tří minut skóre otočili. „Přitom jsme se připravovali na to, že domácí vsadí na ofenzivu. Jenže my hráli vystrašeně, bez důrazu a ztráceli jsme puky, což nás stálo celý zápas," uvědomoval si Čermák.

Čermák: Vyhrálo šťastnější mužstvo

„Litvínov na nás ve třetí třetině vletěl a my jsme se jejích prvních pět minut po sobě dívali, jako kdybychom byli překvapení, že vedeme. Což byla velké chyba," přiznal Honejsek, podle něhož si Brno zasloužilo v pátek vyhrát. „Byli jsme lepší, dvě třetiny určitě. O to víc prohra mrzí," smutnil třiadvacetiletý forvard.

„Opravdu jsme odehráli kvalitní zápas, vyhrálo šťastnější mužstvo. Náš výkon by nás měl povzbudit do dalšího pokračování série, musíme ale zlepšit produktivitu a hrát celých šedesát minut," nabádá Čermák. „A taky víc chodit do brány, abychom to Francouzovi znepříjemnili a neviděl puky," radí Honejsek.

Za nepříznivého stavu 0:2 na zápasy nyní budou mít v pondělí a úterý výhodu domácího prostředí Brňané. „Musíme hrát trpělivě a předvádět hokej, který nám doma sedí. Poženou nás lidi, ale otevřít hru a hrát bezhlavě útočně by šikovní hráči Litvínova potrestali. Proto je třeba vycházet z obrany," přemýšlí Čermák. „Jsme bojovně naladěni, i za stavu 0:2 je nálada v kabině výborná," uzavírá Honejsek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice