Hlavní obsah

Nejdůležitější gól, co jsem kdy dal! jásal třinecký hrdina Roth

Třinec

Do konce prodloužení zbývalo necelých pět minut, když si třinecký bek Vladimír Roth sjel před branku Sparty a zcela osamocen tečí Ružičkovy přihrávky odstartoval radost Ocelářů z druhého vítězství. „Štefan tyto situace výborně vidí a je na nás, zda to správně načasujeme," chválil Roth slovenského spoluhráče.

Foto: Profimedia.cz

Třinecký Vladimír Roth oslavuje vítězný gól ve druhém utkání semifinále play off proti Spartě.

Článek

Jak jste se ocitl úplně sám v prodloužení před Novotným?

Šel jsem ze střídačky, Tronča (Trončinský) poslal puk dopředu, kde ho získal Štefan (Ružička). On tyto situace, kdy je to přes hráče nebo za ním, výborně vidí. Pak je to jen o tom, jestli my to tam správně načasujeme.

Vám se to povedlo parádně, už jste dal někdy důležitější gól?

(chvíli přemýšlí) Abych řekl pravdu, tak asi ne, tenhle byl asi nejdůležitější. My jsme si hodně moc přáli zvládnout oba domácí zápasy. V tom je ten hokej krásný, jsme rádi, že to tam padlo a máme druhý korálek.

Doma jste zvládli oba zápasy, ale v neděli to bylo o mnoho složitější, že?

Zaspali jsme první třetinu, měli jsme špatný pohyb, nehráli jsme to, co v prvním zápase. V pauze jsme si řekli, že na led půjde jiné mužstvo, a myslím, že jsme to tím obratem dokázali. Sparta i my jsme hodně silná mužstva, a proto se to tak přelévalo. Bylo to nahoru dolů se šťastným koncem pro nás.

První utkání jste vyhráli vysoko, tentokrát to bylo v prodloužení. Dají se ta dvě střetnutí nějak srovnat?

Byly to oba těžké zápasy. Podle výsledku to v sobotu mohlo vypadat, že to bylo snadné, ale určitě to tak nebylo. Bylo to hodně do těla, stejně jako druhý den. Ale tahle výhra nás možná do dalšího průběhu série posílí více.

Reklama

Související témata: