Hlavní obsah

Brno - Litvínov 0:3Stav série 0:3Francouz vychytal Kometu. Litvínov má finále play off na dosah!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Petružálek 0 : 1
39. Gerhát 0 : 2
59. Hübl 0 : 3
Záznam online reportáže

Brno
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova jsou krůček od toho, aby si po devatenácti letech zahráli extraligové finále. Ve třetím semifinálovém duelu play off zvítězili v Brně 3:0 a stejným poměrem vedou i v celé sérii. Góly Vervy vstřelili Jakub Petružálek, František Gerhát a Viktor Hübl. Výtečný výkon předvedl mezi tyčemi brankář Pavel Francouz, který si připsal druhé čisté konto ve vyřazovací části. Postupový mečbol mohou Chemici proměnit už v úterý, kdy se od 17:20 hraje na ledě Komety čtvrtý zápas.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví gól na ledě Brna ve třetím semifinálovém duelu play off extraligy.

Článek
Fotogalerie

Trenéři Komety přichystali do třetího semifinálového střetnutí dvě změny v sestavě. S celoobličejovým krytem nastoupil do utkání slovenský zadák Malec, který poslední duel na Zimním stadiónu Ivana Hlinky nedohrál. V elitní formaci se vedle Tona a Hrušky objevil uzdravený Vojtěch Němec.

Rychlý úder Petružálka

Brňané plánovali před vlastním publikem vylepšit střeleckou produktivitu a vybojovat první bod v sérii. Vyprodané hlediště očekávalo počáteční nápor Komety, jenže místo něj přišel pro domácí fanoušky šok!

Uběhlo jen 54 vteřin a Litvínovští jásali. Po chybě v obranném pásmu Hanzl lahůdkovou přihrávkou vyzval ke skórování Petružálka, jenž měl do odkryté klece snadnou úlohu.

Brňané byli jako opaření a Litvínov je o chvíli později málem ztrestal podruhé. Lukeš načasoval pas na Hübla, který ale tváří v tvář na Čiliaka nevyzrál. Verva byla rychlejší, důraznější, dobře napadala a brněnský gólman měl i nadále plné ruce práce. Druhý gól ale žlutočerní nepřidali. Ručinského ránu lapil Čiliak a z následného přečíslení tři na jednoho hosté nic nevytěžili.

Kometa se začala osmělovat až v závěru první části, kdy poprvé dostala soupeře pod tlak. Dočekalovu jedovku vyrazil betonem Francouz, který neinkasoval ani po následné ráně Zohorny. Největší šanci si domácí vypracovali tři minuty před pauzou. Vondráček se krásně protáhl po křídle, Francouzovu klec ovšem těsně minul.

Gerhát navýšil náskok

Litvínov pokračoval v důsledné defenzivě i po přestávce. Kometa sice toužila po vyrovnání, jenže vyložených příležitostí příliš neměla. Vondráček se natlačil před Francouze, k zakončení se ale nedostal. V přesilovce to zkoušel i Honejsek, Francouz ale dál držel čistý štít.

Parádní individuální akcí potěšil zaplněnou brněnskou arénu ve 36. minutě Káňa. Elegantní kličkou se zbavil obránce, jeho dobře mířenou střelu ovšem zastavila tyč litvínovské branky. Když vzápětí neuspěl zblízka ani Vondráček, přišel úder na druhé straně. Trávníček vypálil, lehkou Martynkovu teč ještě Čiliak vyrazil, dojíždějící Gerhát ale už síť rozvlnil.

Hübl zpečetil výhru

Zkraje závěrečné periody mohli Chemici výhru definitivně pojistit. Lukeš naznačil střelu, našel u tyče číhajícího Ručinského, jeho pokus z první ale Čiliak výtečně v posledním okamžiku holí zachytil.

Ve 48. minutě si jedinou slabší chvilku v utkání vybral Francouz. Nahození od červené čáry mu nečekaně vypadlo, Brňané se ale ke gólové dorážce nedostali.

Brňané se ve třetí třetině snažili o častější střelbu. Mocně se snažili zkorigovat stav a od gólu nebyli daleko. Hruškovu dělovku ale ramenem zneškodnil Francouz. V závěru domácí odvolali Čiliaka, do opuštěné klece ale stvrdil výhru Hübl.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Petružálek (R. Hanzl, Ručinský), 39. Gerhát (Martynek, Trávníček), 59. Hübl (Jánský). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Hájek, Hanzlík, Kuboš, Malec - Vondráček, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Koreis, Burian - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Dokáže Kometa zvrátit sérii s Litvínovem a postoupit do finále play off?
Ano
18,9 %
Ne
81,1 %
Celkem hlasovalo 11213 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2015

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Plzeň - logo Plzeň
    3 : 1
  • Pardubice - logo Pardubice Vítkovice - logo Vítkovice
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 0
  • Litvínov - logo Litvínov Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    4 : 3
  • Semifinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  • Litvínov - logo Litvínov Brno - logo Brno
    4 : 1
  • Finále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    3 : 4