Hlavní obsah

Litvínov si doma na Třinec věří. Druhý mečbol umí

Litvínov

Domácí pokus uzavřít finále play off extraligy už Litvínov za žádnou cenu pustit nechce. Ve čtvrtfinále proti Pardubicím i v semifinále s Brnem využil shodně druhý mečbol. Když to dokáže i nyní, bude slavit premiérový titul. Na něj čekají v tradiční hokejové baště už 56 let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hokejistů Litvínova ve finálové sérii.

Článek

Nejstarší hráč extraligy, 44letý Martin Ručinský, měl přitom litvínovskou korunovaci opakovaně na hokejce už v prodloužení pátého zápasu. Nejdřív mohl rozhodnout z přečíslení po Petružálkově přihrávce.

„Chtěl jsem střílet z voleje, jenže puk mi tam skákal. Rovnal jsem si ho na holi a chtěl vystřelit nahoru, jenže už to nešlo. Jen jsem ho posunul po ledě a gólman mi to tam ucpal betonem," popisuje slibnou šanci.

Další Ručinského gólovku ze 74. minuty dokonce posuzovali sudí u videa. „Já jsem to přes skrumáž u branky pořádně neviděl, jen jsem hodil puk na bránu, byly tam i nějaké dorážky a nikdo ani pořádně nevěděl, kde puk je. Karel Kubát stál u tyčky a myslel si, že byl už za čarou v bráně, ale asi to dobře neviděl," líčí litvínovský nestor.

Třinec to nechce dát zadarmo

Podobný důležitý zápas, který by tým ztratil 35 sekund před koncem a pak po dalších šancích znovu, si Ručinský v bohaté kariéře nevybaví. „Jak pátrám v paměti, tak asi ne. Nebylo nám to asi souzené. Dostali jsme gól půl minuty před koncem a potom v prodloužení mi tam nespadla ani jedna z tutovek, i to se někdy v hokeji stane," tvrdí.

Snaží se dostat sebe i celý tým do pozitivního naladění. „Už se nedíváme, co bylo a jak maličko chybělo. Samozřejmě Třinec to nechce dát zadarmo, my ale jedeme dál," uvažuje.

„Vedeme 3:2 na zápasy, jsme pořád v dobré pozici a doma si věříme," burcuje. Podobně to vidí i na litvínovské střídačce. „Kdyby nám někdo před sérií řekl, že na poslední utkání v Litvínově půjdeme za stavu 3:2, tak budeme skákat do nebe. Otázka, jestli je tým těžké nakopnout po smolné prohře, tedy není na místě," říká trenér Radim Rulík. „V celé sezóně nepropadáme náladám, ani nahoru ani dolů, takže není důvod to udělat teď," dodává.

Porazí Litvínov v šestém finálovém zápase play off Třinec a bude se radovat z titulu?
Ano
66,9 %
Ne
33,1 %
Celkem hlasovalo 15122 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články