Hlavní obsah

Vlasák se vrací do Plzně jako sportovní manažer

Bývalý hokejový reprezentant Tomáš Vlasák odstartoval funkcionářskou kariéru. Trojnásobný mistr světa nastoupil jako sportovní manažer do Plzně a těší se na spolupráci s velkým kamarádem Martinem Strakou, se kterým před dvěma lety pomohl západočeskému celku k prvnímu titulu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Bývalý hráč HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák na tiskové konferenci ke svému nástupu do vedení hokejového klubu.

Článek

"Mám velkou radost, že jsme se s Tomášem dohodli," řekl na tiskové konferenci Straka, který je v Plzni generálním manažerem i majitelem klubu. "Je to velká osobnost českého hokeje, působili jsme společně v Plzni sedm let a teď mám tu čest ho tu znovu přivítat zpět."

"Slíbili jsme si to už před dvěma lety a dohodu jsme oba dodrželi. Od 1. května by se měl Tomáš zapojit do managementu. Jsem za to moc rád, pro klub i pro mě je to strašně důležité," uvedl Straka. "Tomáš to bude to mít na začátku těžké. Čeká ho spousta nových věcí, ale určitě to zvládne," dodal.

Pitter ho lákal marně

Čtyřicetiletý Vlasák letos prožil v dresu pražské Slavie barážový pád do první ligy a již od ledna byl rozhodnut, že do další sezony jako hráč nevstoupí. "Po skončení hokejové kariéry jsem chtěl určitě pokračovat v této sféře. Vážím si Martinovy nabídky a jsem rád, že to takhle dopadlo. Sice mi podobnou nabídku dal během sezóny majitel Slavie pan Pitter, ale rovnou jsem mu řekl o dohodě s Martinem," prozradil.

V Plzni bude mít na starost sportovní stránku chodu klubu jako jsou přestupy, hostování nebo střídavé starty. "Určitě chvíli zabere, než se do toho dostanu, ale strašně se na tu práci těším. Chci, aby to tu fungovalo a já k tomu pomohl," uvedl bývalý hráč Litvínova, Slavie, Omsku nebo Kazaně.

Už v pondělí zahájí tým Škody letní přípravu a Vlasáka čeká doplnění kádru. "Z devadesáti procent je tým hotov. Čeká mě hodně papírování, chci se spojit i s Pepou Řezníčkem (ředitelem extraligy)," popsal Vlasák. "Během sezony budu sledovat hráče v extralize dospělé i juniorské a chystám se navštěvovat i nižší soutěže. Budu tým skládat spolu s Martinem," vysvětlil Vlasák.

S majitelem klubu je prý připraven se i pohádat. "Určitě nebudu nějaký Martinův kývač. I proto mě sem bral. Dokážeme se u hokeje i pohádat. Chci mu dát doporučení na některé hráče," řekl Vlasák.

Reklama

Související témata: