Hlavní obsah

Sparta bude v Libni hrát dlouhodobě, Slavia by měla při návratu mezi elitu problém

Praha
Aktualizováno

O2 arena coby domácí prostředí hokejové Sparty jen na přechodnou dobu, než se do nejvyšší soutěže vrátí Slavia? Ne, je tomu právě naopak. Zástupci klubu sídlícího v Holešovicích se chystají s vedením nejmodernější haly v České republice podepsat dlouholetou smlouvu a je téměř vyloučené, že by v libeňské aréně mohly paralelně nastupovat dva kluby. Slavia by v tom případě usilovala o to, aby mohla hrát domácí duely v Edenu. Ten je ale pro extraligové účely nevyhovující a není jisté, jestli by výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje udělil sešívaným výjimku zůstat v Edenu na celou sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V libeňské O2 areně budou hrát od nové sezóny své domácí zápasy hokejisté Sparty.

Článek

Smlouva s O2 arenou sice měla Slavii vypršet až v roce 2024, sestup sešívaných z extraligy po jednadvaceti letech ale všechno změnil. Bestsport, majitel a zároveň provozovatel libeňské haly, kontrakt vypověděl, což nahrálo Spartě. Náklady na provoz její domovské arény v Holešovicích jsou vysoké, a tak se přesunu do O2 areny nebránila.

„Samotná nájemní smlouva (se Spartou) bude teprve vznikat. Délka nájmu bude především záviset na plnění závazků z obou stran. Předpokládáme ale dobu delší než pět let," řekl ČTK ředitel O2 areny Robert Schaffer.

Sparta se stala sportovním pilířem O2 areny

„Naším dlouhodobým cílem je nabízet vhodnou kombinaci sportovního a kulturního programu. Pilířem našeho sportovního programu se stává Sparta," doplnil Schaffer. Z jeho slov tak lze snadno vyčíst, že případný návrat Slavie mezi tuzemskou elitu, by na sparťanském postavení nic nezměnil.

„Při existenci dvou hokejových týmů by bylo velmi obtížné tento komplexní cíl splnit," přiznává Schaffer. Což by pro Slavii v extralize znamenalo problém. Musela by najít stadión splňující extraligové parametry, což o Edenu neplatí. Jistě, třeba v uplynulé sezóně dostali sešívaní od hokejového svazu výjimku a v Edenu odehráli jeden zápas základní části soutěže, skupinu o umístění i baráž.

Jenže obdrželi by ji i pro celou sezónu? Většinový majitel Slavie Vladimír Pitter věří, že ano. Jenže záležet bude výhradně na svazovém výkonném výboru.

Reklama