Hlavní obsah

Chomutov zbrojí ve velkém! Na tři roky získal reprezentanta Vondrku

Praha

Ve velkém zbrojí na nadcházející ročník hokejové extraligy její nováček z Chomutova. Piráti během letní přestávky přivedli sedm nových tváří a v první červencový den ohlásili už osmou. A tu nejzvučnější! Severočechy posílí reprezentační útočník Michal Vondrka, který s klubem podepsal smlouvu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Vondrka je novou posilou hokejového Chomutova.

Článek

Podepsaný kontrakt obsahuje klauzuli, že v případě zájmu zahraničních klubů může majitel bronzu z MS 2012 za předem stanovených podmínek během sezóny odejít.

Třiatřicetiletý Vondrka loňský ročník začínal v Kontinentální lize v dresu Slovanu Bratislava, na konci základní části ale přestoupil do pražské Sparty, s níž došel do semifinále extraligy. V patnácti zápasech si připsal branku a tři asistence.

Chomutov bude pro českobudějovického rodáka již pátým extraligovým týmem. Kromě Sparty nastupoval i za České Budějovice a Karlovy Vary, převážnou část kariéry pak strávil ve Slavii, se kterou v roce 2008 vyhrál mistrovský titul. V extralize dohromady odehrál 621 duelů s bilancí 108 gólů a 144 asistencí.

Vondrka je už třetím účastníkem letošního světového šampionátu, kterého si v létě vyhlédl nový kouč Chomutova Vladimír Růžička. Před ním podepsali smlouvy slovenský obránce Adam Jánošík a slovinský zadák Aleš Kranjc.

V Chomutově se Vondrka potká se známými tvářemi ze Slavie. Nejenže jej povede kouč Růžička, za sešívané v minulosti nastupoval i s Markem Tomicou, Jakubem Sklenářem a Tomášem Pospíšilem (další letními posilami Pirátů), Vladimírem Růžičkou mladším, Jiřím Drtinou, Miroslavem Kopřivou nebo Antonínem Duškem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články