Hlavní obsah

Tréninky obránců povede v Plzni dál, na střídačce už ale Špaček nebude

Souběžně s prací asistenta trenéra u národního týmu dál zůstává i v realizačním týmu extraligových hokejistů Plzně, oproti předchozí sezóně se však jeho úloha přeci jen změní. Jaroslav Špaček se sice dál bude věnovat obráncům západočeského klubu, na střídačce už ale během zápasů stát nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Špaček (uprostřed) už na střídačce plzeňských hokejistů stát nebude.

Článek

„O mojí úloze jsme mluvili již s Martinem Strakou (generálním manažerem Plzně) a máme dohodu. Nejsem v Plzni vázaný na plný úvazek. Od nové sezóny už nebudu stát na střídačce během zápasů. Nebudu mít takovou pravomoc," říká pro oficiální klubové stránky jednačtyřicetiletý Špaček, který v realizačním týmu Plzně působí od roku 2012. Od příštího ročníku tedy Plzeňany ze střídačky povede hlavní kouč Michal Straka a jeho asistent Ladislav Čihák.

„Vše se vrátí do stavu, kdy jsem se do Plzně před třemi lety vrátil z NHL. Povedu speciální tréninky pro obránce, samozřejmě se budeme radit, konzultovat všechny problémy, budu na ledě při trénincích, ale na střídačce během zápasu se do toho klukům nebudu plést," uvedl olympijský šampión z Nagana, trojnásobný mistr světa a mistr extraligy z roku 2013 s Plzní.

Na reprezentační střídačce ale bude stát dál. Po korupční aféře okolo Vladimíra Růžičky sice hokejový svaz odvolal i jeho realizační tým, jehož byl Špaček členem, nový kouč národního týmu Vladimír Vůjtek si ale rodáka z Rokycan vzal jako jednoho ze svých asistentů. Těmi dalšími jsou kouči Třince Jiří Kalous a Sparty Josef Jandač.

„S Pepou budu mít na starost obrannou fázi, oslabení, přesilovky. Budeme během sezóny sledovat soupeře, abychom mohli reagovat na jejich strategii. Jirka Kalous bude hráče sledovat spíš z tribuny a bude mít i jiné úkoly. Já bych měl navíc cestovat a sledovat hráče v Evropě i za mořem. Moje výhoda je, že nejsem v Plzni vázaný, na rozdíl od zbylých asistentů Jirky Kalouse a Pepy Jandače," upřesňuje Špaček rozdělení funkcí u nároďáku.

„Vladimír Vůjtek je tím hlavním, který má rozhodující slovo a já, stejně jako další dva asistenti, ho musíme respektovat. Důležitá je úzká spolupráce a jasný cíl je vytvořit jeden tým, což je nejdůležitější jak pro nás, tak i pro hráče," uzavírá Špaček.

Reklama

Související témata: