Hlavní obsah

Není možné, co se ve Slovanu děje, kroutí hlavou Netík. Klub požene k arbitráži

Praha

Po pěti sezónách se vrací do Sparty, s níž v minulosti získal tři mistrovské tituly. Třiatřicetiletého hokejového útočníka Tomáše Netíka k tomu přiměly i finanční problémy ve Slovanu Bratislava.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tomáš Netík se občerstvuje během prvního tréninku hokejové Sparty na ledě.

Článek

Ve Slovanu, kde jste strávil poslední dvě sezóny, jste zůstat nechtěl?

Když jsem podepisoval na Spartě, vůbec se nevědělo, jak to se Slovanem bude dál. Jak bych tam ale mohl podepsat další kontrakt, když nedrží slovo?

Narážíte na dluhy vůči hráčům? Jak jste na tom v tomto ohledu vy?

Dluh se dotýká výplaty za polovinu sezóny. Není možné, co se tam děje...

Několik hráčů už dalo Slovan k arbitráži...

Já ji budu podávat taky! Musíme se bránit a dělat všechno, aby se dluhy narovnaly. Tohle nemůže procházet ve sportu ani v životě. Slovan musí jeho chování něco stát! Jestli jsou v KHL nějaké regule, tak by se jimi měli všichni řídit a ctít je. Pokračování Slovanu v soutěži beru jako vysvobození, že mi snad peníze doplatí.

Uvědomujete si, že ve Spartě byste měl patřit k jedněm z lídrů?

Vím, že budu patřit k těm nejstarším hráčům, ale vůbec nechci mluvit o nějaké uměle vytvářené roli. Chci zapadnout do týmu a co nejvíc přispět k tomu, aby se tady po dlouhé době konečně udělal úspěch.

Titul naposledy Sparta získala v roce 2007 a vy jste byl u toho. I fanoušci vás berou jako symbol návratu zlatých časů, neboť ligu jste se Spartou vyhrál třikrát...

Takhle bych to úplně netvrdil, protože všechny tituly jsem zažil jako mladší hráč v týmu. Ale kéž by to tak bylo, vůbec se tomu nebráním! Udělám všechno, aby Sparta udělala velký úspěch. Chci ještě jednou zažít to, co se mi ve Spartě povedlo v minulosti.

S týmem máte za sebou první trénink na ledě. Jak na vás mužstvo působí?

Už v minulé sezóně byli kluci na ledě soudržní. Nebudu ale dopředu vykřikovat, jaká je tu parta, protože jsme spolu absolvovali jen měsíc přípravy. Ale zatím se to jeví dobře, vazby jsou silné a věřím, že zapadnu zpátky a bude to fungovat.

Nemrzí vás, že Sparta už nebude hrát své domácí zápasy v Holešovicích, ale ve vysočanské O2 aréně?

Nebudu lhát, trošku líto mi to samozřejmě je, protože na Holešovice mám odmalička spoustu vzpomínek. Ale doba to přináší, stěhovat se dřív musel i Montreal, ve fotbale to taky takhle funguje. Nedá se nic dělat, prostě jdeme do lepšího. Hala je to krásná a pro lidi komfortní. Tak věřím, že si tam my i fanoušci brzo najdeme svůj domov.

Slavia ho tam ovšem nenašla a v minulé sezóně spadla o soutěž níž. Litujete, že nadcházející ročník se bude muset obejít bez pražských derby?

Samozřejmě, zápasy se Slavií jsem miloval, derby vždycky bylo pro nás hráče i fanoušky výjimečné a nádherné.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec