Hlavní obsah

Růžičkovi fanoušci v Chomutově aplaudovali. Zaslouží si tu dobrý hokej, uznal kouč Pirátů

Chomutov

Byla to nesmírně přitažlivá a navíc vítězná premiéra. Hokejisté Chomutova zahájili před 5028 diváky sérii přípravných zápasů na extraligu duelem s Avangardem Omsk. Zvučného účastníka KHL porazili 4:3. A na lavičce domácích Pirátů si odbýval debut bývalý reprezentační trenér Vladimír Růžička, v sestavě nováčka nejvyšší soutěže pak nechyběly zvučné ofenzivní posily - Vondrka, Tomica, Sklenář, T. Pospíšil a další.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský trenér Vladimír Růžička během přípravného duelu s Omskem.

Článek
Fotogalerie

Trenér Vladimír Růžička se dočkal vřelého přijetí od chomutovského publika. Fanoušci ve třetí třetině dokonce spontánně vyvolávali jeho jméno! „Lidi jsou natěšení a doufám, že všichni, co se pohybujeme kolem chomutovského hokeje, uděláme maximum. Už loni jsem sem jezdil a vím, v jakém počtu diváci chodili na první ligu a hlavně na baráž. Dobrý hokej si zaslouží," pravil zkušený kouč. Zápas pak hodnotil věcně a bez emocí.

„Nejprve musím říci, že nás soupeř hodně prověřil. První utkání, konec července, ale byl to dobrý a vyrovnaný souboj. V některých momentech nás hosté přehrávali a ukázali kvalitu. Ale i naši hráči naznačili velké nasazení. Když jsme inkasovali dva góly a Omsk vyrovnal na 2:2, nijak jsme nezmatkovali a podařilo se nám dotáhnout zápas do vítězného konce," rozebíral Růžička. Fakt, že na jaře jednal o angažmá s Omskem, které nedopadlo dohodou, bral s nadhledem. „To už jsme nikdo neřešili. Pro mě je hlavní příprava s Chomutovem," přesvědčoval kouč Pirátů.

Vondrka novým kapitánem

Úvodní gól obstaral Michal Vondrka, který překonal svého někdejšího slávistického spoluhráče Dominika Furcha, novou brankářskou tvář v týmu Omsku. „Jsem spokojený s výsledkem, i když tam samozřejmě byly nedostatky ve hře. Ale cítím, že by se to mohlo zlepšovat," uvedl Vondrka, který nastoupil s kapitánským céčkem na dresu.

„Proběhlo hlasování a kluci mě zvolili novým kapitánem. Moc mě to potěšilo i překvapilo. Dával jsem určitě někoho jiného, konkrétně Jirku Drtinu, který byl tady kapitánem loni a znám ho dlouho jako výborného kluka i hokejistu," poznamenal Michal Vondrka.

Brankář Dominik Furch chytal ještě v dubnu za pražskou Slavii v Chomutově v baráži, nyní se na zdejším ledě představil v brance Omsku. „Prohráli jsme, byl to první zápas a velkou vědu bych z toho nedělal. První dva inkasované góly? Moc jsem toho neviděl. Utkání se nevyvíjelo dobře, protože jsme museli dotahovat ztrátu," přiznal gólman. „Při nějakém zákroku se mi přetrhla tkanička. Poprvé v životě, takže zrovna v pravou chvíli," prohodil trpce Furch.

V útoku Omsku nastoupil český reprezentant Vladimír Sobotka, další český hráč v kádru ruského celku Michal Kempný sledoval zápas jen v civilu kvůli lehčímu zranění.

Reklama

Související témata: