Hlavní obsah

Růžička vyhlásil cíle: Udržet Chomutov v extralize, pak bojovat o nejvyšší příčky

Chomutov

Během své dosavadní patnáctileté trenérské kariéry vedl hokejový trenér Vladimír Růžička jen dva týmy: pražskou Slavii a českou reprezentaci. Do nové sezóny však vstoupil už v roli kouče extraligového nováčka z Chomutova. S jakými cíli?

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Vladimír Růžička (vpravo) s asistentem Janem Šťastným na chomutovské střídačce.

Článek

Loni jste pomáhal Chomutovu z pozice konzultanta. Je výhodou, že jste jako trenér přišel do známého prostředí?

Sledoval jsem tým z tribuny. Seshora z okna je to jednodušší. Dáte si čajíček, něco zakousnete a díváte se na hokej. Na střídačce nemáte na nic moc času, jste zatažení do hry. V tom je rozdíl.

U chomutovských Pirátů začínáte zbrusu novou kapitolu svého sportovního života.

Nevím, jestli je to úplně něco jiného, protože pro mě je všechno pořád stejné. Jde stále o hokej. Jsem v Chomutově, abychom společně udělali maximum, předváděli dobrou hru a lidi byli spokojení. Uvidíme, jak se bude dařit. Nechci svou roli přeceňovat.

Už jste si udělal obrázek o mužstvu?

Dost se oproti tomu, které vybojovalo postup do extraligy, obměnilo. Někteří kluci samozřejmě zůstali, ale kádr je i z velké části nově složený. Máme před sebou velkou výzvu. Nejprve chceme udržet chomutovský hokej stabilně v extralize a potom bychom rádi bojovali o přední a nejvyšší příčky.

Co vám ukázal první zápas s ruským Omskem? Vyhráli jste 4:3!

Na všechna mužstva jsou v přípravě kladeny velké tréninkové nároky. Rozhoduje únava a aspekt, jak se s ní dokážou hráči vyrovnat během utkání. I z tohoto pohledu jsme sehráli rovnocenné střetnutí s kvalitním soupeřem.

Za Omsk nastoupili i vaši bývalí svěřenci - exslávistický brankář Furch a reprezentační útočník Sobotka, jehož jste ještě v květnu vedl na mistrovství světa v Praze.

Pro fanoušky je to asi zajímavost, ale při zápase na podobné věci nekoukáte. Soustředil jsem se hlavně na naši hru.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec