Hlavní obsah

Zvučná posila! Plzeňskou sestavu ozdobí jméno Hossa

Hokejisty extraligové Plzně posílí slovenský reprezentační útočník Marcel Hossa. Nejlepší střelec Kontinentální ligy v sezóně 2009/10, který má za sebou i angažmá v zámořské NHL a v sezóně 2012/13 hrál za Lva Praha, se k týmu připojí v pondělí, kdy také nastoupí do přípravného zápasu proti Banské Bystrici.

Foto: www.khl.ru

Útočník Marcel Hossa (vlevo) ještě v dresu Dynama Riga

Článek

"Jeho předností je tvrdá střela, výtečně bruslí. Má výborné přesilovky i oslabení. Zdobí ho dobrá defenzivní práce. Slibujeme si od něj to, že zvýší konkurenci v útoku a hlavně, že bude dávat góly. S tím máme v přípravě problémy," uvedl generální manažer Škody Martin Straka v tiskové zprávě.

Bratr slavnějšího Mariana Hossy má ve smlouvě klauzuli, že v případě zájmu týmu z KHL nebo NHL může z Plzně okamžitě odejít. "Nemůžeme konkurovat platům, které bohaté týmy z těchto soutěží nabízí. Ale věříme, že tu zůstane co nejdéle a bude nám pomáhat. Nejlépe celou sezónu," řekl sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Třiatřicetiletý Hossa, účastník třech zimních olympiád a šesti mistrovství světa, v minulé sezóně hrál postupně za lotyšskou Rigu v KHL, mateřskou Duklu Trenčín a švédské MODO. Teď se podle svých slov těší na západ Čech.

"Jednání Plzně bylo rychlé a korektní. Jejich zájem byl velký, což mě přesvědčilo. Česká extraliga je kvalitní soutěž a Plzeň má na to, aby se dostala do vyřazovacích bojů. Právě do play off chci pomoci indiány dostat," uvedl Hossa.

Reklama

Související témata: