Hlavní obsah

Brno - Olomouc 2:1 po SNHokejisté Olomouce prohráli až při generálce v Brně na nájezdy

Aktualizováno

Až v generálce na extraligu našli hokejisté Olomouce během přípravných zápasů přemožitele. Po sérii sedmi výher dnes hráli na ledě jednoho z hlavních favoritů nadcházejícího ročníku Brna smírně 1:1, poté podlehli v nájezdech. Karlovy Vary porazily Litoměřice 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Brna slaví gól.

Článek

Na souboj Komety s Hanáky si našlo cestu přes 4200 diváků. Ti viděli dvě bezbrankové třetiny, poté se jako první zapsal do střelecké listiny domácí Ostřížek. Když už se zdálo, že bude jediným střelcem večera, vyrovnal v poslední minutě při oslabení, ale v power play Mikúš. V nájezdech si zásluhou Němce vedli lépe domácí.

Z dosud odehraných deseti zápasů v přípravě prohrála Kometa v základní hrací době pouze jedinkrát ve Zlíně. Brňany čeká generálka až v neděli proti Zvolenu.

Výsledkově nepříliš povedené přípravné období zakončili také hráči Karlových Varů. Sérii šesti porážek dnes Energie utnula až díky Dudovi, který dvěma trefami otočil ve třetí třetině stav z 1:2 na konečných 3:2. Vítězný gól dal v čase 59:36 z trestného střílení.

Přípravné hokejové zápasy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1)
Branky: 44. Ostřížek, rozhodující nájezd Němec - 60. Mikúš.
HC Energie Karlovy Vary - HC Stadion Litoměřice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky: 53. a 60. z trest. střílení Duda, 29. Zadražil - 1. Ondráček, 35. Kalla.

Reklama