Hlavní obsah

Tohle si nezaslouží sledovat fanoušci ani sponzoři, soptí vedení Karlových Varů

Praha

Ve čtvrtém kole sice doma zaskočili pražskou Spartu, které nasázeli šest branek, po hříchu je to však jediná výhra hokejistů Karlových Varů ze šesti kol nového extraligového ročníku. Energie je s pouhým tříbodovým ziskem na samém dně tabulky a vedení klubu dochází po nedělní porážce 2:5 od Mladé Boleslavi s některými hráči trpělivost.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Karlových Varů Tomáš Závorka.

Článek

„Fanoušci ani sponzoři si v žádném případě nezaslouží sledovat výkony a výsledky, které neodpovídají financím do mužstva investovaných (odměny jednotlivců i celkové zabezpečení týmu). Je nám naprosto jasné, že jejich trpělivost není nekonečná," uvedl karlovarský klub v prohlášení na svých oficiálních internetových stránkách.

Energie přes léto udržela všechny své klíčové hráče včetně Radka Dudy nebo Martina Bartka, navíc získala zajímavé posily. Do obrany přišli Benák s Gulašim, do útoku zase Marosz, Haščák a Tomáš Rachůnek. I proto Západočeši před sezónou vyhlásili, že jejich cílem je dostat se do play off, což se jim poslední čtyři roky nepodařilo.

Jenže začátek sezóny je tvrdou ránou. „Vedení klubu se situací zabývá a v nejbližší době představí opatření s cílem zlepšení výkonů a výsledků A-týmu. Nelze vyloučit finanční sankce vůči jednotlivcům, trejdy, povolání našich hráčů z 1. ligy ani uvolnění některých hráčů z kádru. Výkony některých hráčů jsou pro nás zklamáním," přiznávají zástupci klubu.

Sportovní manažer Jaromír Kverka už dostal za úkol vytipovat možné posily, které by hrály na úkor hráčů s neodpovídajícími výkony. „Veškerá opatření se vedení klubu bude snažit realizovat v tomto týdnu ještě před zápasy s Chomutovem a Zlínem, ve kterých musíme bezpodmínečně bodovat. Pokud by A-tým pokračoval v dosavadních výkonech a výsledcích, nebude v žádném případě schopen dosáhnout vytyčeného cíle, tedy předkola play off."

Reklama

Související témata: