Hlavní obsah

Vary reagují na mizerný start! Končí Bartek s Hruškou, přichází dvě posily

Praha
Aktualizováno

Vedení hokejistů Karlových Varů, kterým po šesti odehraných extraligových kolech patří se ziskem pouhých tří bodů poslední místo v tabulce, přichází s prvními změnami v hráčském kádru. Energie získala ze slovenské Skalice útočníka Ivana Rachůnka, přichází také Tomáš Bulík. klub naopak opouštějí jiní zkušení forvardi Martin Bartek s Davidem Hruškou. Na hostování do prvoligového Ústí nad Labem zase Západočeši pustili gólmana Vladislava Habala.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejový útočník Martin Bartek v Karlových Varech končí.

Článek

„Po zápase s Boleslaví (který Karlovy Vary v neděli doma prohrály 2:5) neděláme nic jiného, než že se snažíme situaci řešit. Tohle je první krok a další máme v jednání," řekl Sport.cz sportovní manažer Energie Jaromír Kverka starší.

Ivan Rachůnek se do české extraligy vrací po roční pauze, v minulosti v tuzemské soutěži oblékal dres Zlína a Sparty. Aktuální sezónu začal ve slovenské Skalici, po sedmi zápasech, v nichž zaznamenal tři asistence, ale kývnul na nabídku Karlových Varů.

„Je to zkušený útočník a slibujeme si od něj především přínos v defenzivě, kterou potřebujeme zlepšit, protože dostáváme strašně moc gólů," uvědomuje si Kverka největší problém Západočechů, kteří v šesti střetnutích vstřelili jen šestnáct gólů. Rachůnek by se poprvé v dresu Energie mohl představit už v pátek na ledě Chomutova.

Ze Slovenska do Karlových Varů přichází i další forvard Tomáš Bulík, který naposledy hrál za Žilinu. Třicetiletý centr v minulosti hrál dvě a půl sezóny za Liberec.

Další změny budou následovat

U toho už nebudou osmatřicetiletý Hruška a o tři roky mladší Bartek. První jmenovaný v nové sezóně ještě nebodoval, v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech je na čísle mínus 9.

„Výkony celého mužstva nebyly dobré a my jsme prostě museli nějak zareagovat. Chtěli jsme dát mužstvu nový impuls a začít ho stavět tak, aby nedostávalo tolik gólů. Proto jsme se rozhodli situaci řešit odchodem Hrušky s Bartkem. Ale nechtěl bych to víc komentovat," prohlásil Kverka.

Na hostování do Ústí nad Labem se rozhodl uvolnit gólmana Habala, který ve Varech působí jako dvojka za Závorkou a první extraligová kola mu příliš nevyšla. „Vláďa měl vyřízené střídavé starty v Jihlavě, té se ale teď její brankáři uzdravili. Ústí nás poprosilo, jestli bychom jim Vláďu nepůjčili, a my jsme této situace využili. Doufám, že bude pravidelně chytat, my si ho můžeme kdykoliv stáhnout zpátky," vysvětluje Kverka.

Ten zároveň přiznává, že další změny budou následovat. Karlovarští mají zájem i o své bývalé tahouny - brankáře Lukáše Mensatora a útočníka Václava Skuhravého. Ti v současnosti působí v prvoligovém Kladně. To ale zatím na umožnění střídavých startů pro oba hráče nechce slyšet.

Reklama

Související témata: