Hlavní obsah

Plzeňští hokejisté předvedli doma další skvělý obrat a jdou do čela. Pardubice schytaly debakl

Praha
Aktualizováno

Plzeňským hokejistům se před domácím publikem podařil další výtečný obrat, když v pátečním utkání 7. kola Tipsport extraligy smazali dvoubrankovou ztrátu s Brnem a po vítězství 4:3 střídají Liberec v čele tabulky. Jen kvůli horšímu skóre je druhá Mladá Boleslav, jež podlehla na ledě mistrovského Litvínova 2:3 po samostatných nájezdech. Stejný počet čtrnácti bodů má i Hradec Králové. Mountfield porazil Třinec 5:3 a je třetí. Čtyřzápasovou sérii porážek přerušily Vítkovice, které uštědřily domácím Pardubicím debakl 6:1. Karlovy Vary zvítězily na ledě Chomutova 2:0 a přepustily poslední příčku Zlínu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují z vítězství nad Brnem.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští Indiáni zatím střídali v extralize série dvou výher a stejného počtu proher. V pátek tuto bilanci zlomili a přidali třetí vítězství za sebou. Západočeši v minulém domácím střetnutí prohrávali s Litvínovem už 0:3, přesto nakonec soupeře udolali 4:3 v prodloužení. A obrat se jim vydařil i proti Kometě. Ve 24. minutě během 43 vteřin sice odskočili Brňané domácím na rozdíl dvou branek, jenže ještě do druhé sirény bylo srovnáno, když se nejprve trefil Sklenička a poté v přesilovce i Lev.

Stejný hráč se stal nakonec hrdinou utkání. Ve 43. minutě se podruhé prosadil v početní výhodě a dokonal obrat Indiánů, kteří se vyšvihli do čela soutěže. Kometa si připsala třetí porážku v řadě a je osmá. V dresu Moravanů odehrál 800. duel v nejvyšší soutěži obránce Jan Hanzlík.

Vary už nejsou poslední

Z druhého vítězství v sezóně se radují hráči Karlových Varů. Energii poslal na ledě Chomutova do vedení v dvojnásobné početní výhodě Duda. Piráti se v dalším průběhu střetnutí snažili o vyrovnání, recept na brankáře Závorku ale nenašli. Naopak v poslední minutě zpečetil triumf lázeňského týmu střelou do prázdné klece Haščák.

Závorka udržel první čisté konto v novém ročníku. Západočeši slaví první venkovní výhru a opustili poslední příčku, na kterou klesl Zlín. Berani však mají dva zápasy k dobru.

O první místo bojovala na dálku i Mladá Boleslav. Na kluzišti úřadujícího mistra z Litvínova dvakrát srovnala. V obou případech šťastně, nejprve si totiž kuriózní vlastní gól vstřelil ihned po vhazování Hanzl a poté Bárta využil chyby gólmana Januse. Na výhru ale Středočeši nedosáhli. V samostatných nájezdech rozvlnil síť jen domácí forvard Hübl, jenž zajistil žlutočerným bonusový bod.

Litvínovský útočník Michal Trávníček nastoupil stejně jako Hanzlík k 800. utkání v extralize.

Vítkovice uštědřily Pardubicím debakl

Na třetí místo poskočil Hradec, který i zásluhou dvou zásahů Ihnacaka zdolal Třinec 5:3. Mountfield zvítězil před vlastním publikem potřetí v řadě. Oceláři sice na přelomu první a druhé třetiny překlopili výsledek, domů však nakonec odjeli s prázdnou.

Vítkovice chtěly v Pardubicích utnout šnůru porážek a po skončení střetnutí měly důvod k oslavám. Domácím Východočechům nasázely šest branek a těšily se z třetí výhry v sezóně.

Ve středeční předehrávce zdolal Liberec 5:4 po samostatných nájezdech Spartu. Poslední duel sedmého kola mezi Zlínem a Olomoucí byl kvůli havárii chladícího zařízení na Zimním stadiónu Luďka Čajky odložen na úterý 27. října.

Hokejová Tipsport extraliga, 7. kolo:
Plzeň - Brno 4:3
Branky: 39. a 54. Lev, 15. Indrák, 36. Sklenička - 3. L. Čermák, 24. J. Hruška, 24. R. Zohorna.
Litvínov - Mladá Boleslav 3:2 po sam. náj.
Branky: 5. Trávníček, 28. Jánský, rozh. nájezd Hübl - 12. T. Urban, 45. Bárta.
Chomutov - Karlovy Vary 0:2
Branky: 23. Duda, 60. Haščák.
Pardubice - Vítkovice 1:6
Branky: 12. Rolinek - 11. Vandas, 15. Pastor, 33. Kucsera, 52. Zdráhal, 57. M. Hlinka, 59. Balán.
Hradec Králové - Třinec 5:3
Branky: 36. a 38. Ihnacak, 2. Courchaine, 27. Pilař, 51. Knotek - 20. Kreps, 23. Irgl, 60. Polanský.
Předehráno ve středu:
Liberec - Sparta 5:4 SN
Dohrávka 27. října:
Zlín - Olomouc

Reklama

Související témata: