Hlavní obsah

Brno - Sparta 5:3Brno vítězstvím nad Spartou ukončilo sérii tří porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vondráček 1 : 0
17. Sabolič 1 : 1
38. Hruška 2 : 1
42. Přibyl 2 : 2
52. Čermák 3 : 2
54. Piskáček 3 : 3
56. Zohorna 4 : 3
58. Burian 5 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili v 8. kole extraligy Spartu Praha 5:3. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika ukončili sérii tří porážek, v níž Brňané získali pouze bod. Sparta, která už pět zápasů čeká na tříbodové vítězství, třikrát dotáhla jednobrankový náskok soupeře, počtvrté se jí už však vyrovnat nepodařilo a sama si připsala třetí neúspěch za sebou.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský útočník Tomáš Vondráček oslavuje svůj gól proti Spartě.

Článek

Sparta začala agresivně a důrazem v osobních soubojích přehrávala soupeře. Do slibnější šance se dostala v osmé minutě, kdy Hlinka z úhlu netrefil zcela odkrytou branku. Vzápětí zachytil ve středním pásmu špatně založený útok protivníka Kováčik, který pohotově našel zcela volného Vondráčka a ten dělovkou prostřelil brankáře Pöpperleho. Tlak Sparty otupila v přemíře bojovnosti postupně dvě vyloučení, početní výhodu navzdory územní převaze Kometa nevyužila. Aktivní napadání vyneslo Spartě v 17. minutě vyrovnání. Pech vybojoval v roku kluziště kotouč a z jeho přihrávky Sabolič našel skulinku v brněnské brance.

V hokeji bohatém na osobní souboje měla ve druhé třetině více ze hry Kometa, která těžila z kvalitní defenzívy a rychlých protiútoků. Aktivita a častější střelba se odrazila i v slibných šancích. Tísněný Čermák při sólovém nájezdu už nestačil přesně zacílit branku a ve 27. minutě trefil tyčku Ostřížek.

Až v závěru druhého dějství se nabídla Kometě téměř dvě minuty dlouhá přesilovka pět na tři. Vyloučeného Čajkovského následoval po sedmi sekundách na trestnou lavici po vyhození kotouče do ochranné sítě za brankou Polášek. Početní převahu zužitkoval po Kaberleho přihrávce na druhý pokus Jan Hruška.

Také Sparta využila v úvodu třetí třetiny přesilovou hru, při níž srovnal skóre Přibyl. Po tomto gólu Sparta na chvíli ožila, rychlé akce se střídaly na obou stranách. Potřetí posunul v zápase Kometu do těsného vedení v 52. minutě Čermák, jenže jen o dvě minuty později opět srovnal skóre Piskáček.

Čekání na chybu vyšlo Brňanům. Čtyři minuty před koncem Réway naslepo zadovkou nahrál puk přímo na hokejku Hynku Zohornovi, který bekhendem překonal bezmocného Pöpperleho. Dvě minuty před koncem zkusila Sparta hru bez gólmana. Doplatila na chybu na modré čáře a Burian střelou do prázdné branky pečetil vítězství Brna.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 5:3 (1:1, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 8. Vondráček (Kováčik), 38. J. Hruška (Kaberle), 52. L. Čermák (Dočekal), 56. H. Zohorna, 59. Burian - 17. Sabolič (Pech), 42. Přibyl (Réway, Buchtele), 54. Piskáček (Buchtele). Rozhodčí: Čech, Hradil - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Ptáček - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, Jan Káňa II - Dočekal, L. Čermák, Burian - R. Zohorna, Koreis, Tenkrát. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Polášek, Piskáček, Eminger, Hrbas - Sabolič, Pech, Kumstát - Forman, J. Hlinka, Klimek - Réway, Přibyl, Buchtele - Netík, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: