Hlavní obsah

Každý bod je a bude pro nás zlatý, brzdí euforii olomoucký Valenta

Petr MarekSport.czPrávo

Hokejisté Olomouce vyhráli popáté v řadě, když tentokrát zdolali Pardubice 2:1. Základ jejich úspěchu byl zase v perfektní defenzívě, ve které se neztratil ani zadák Tomáš Valenta, jenž v dresu Hanáků patřil mezi nejlepší.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z vítězství - ilustrační foto.

Článek

V úvodu utkání to s vámi vypadalo všelijak...

Bylo znát, že v kabině soupeře v minulých dnech byla bouře. Vlítli na nás a my chvíli nevěděli, co s tím.

Zvládli jste to však. Vítězná série pokračuje. Co k tomu říct?

Jsme rádi za každý bod, za to, že nám to tak jde. A bude-li to tak pokračovat i dál, zlobit se nebudeme. Zatím tedy jen a jen samá pozitiva.

V čem tkví kouzlo vaší precizní defenzívy?

Výborně chytá Braňo Konrád a od něj to všechno začíná. Po prvním duelu, v němž všichni útočníci zůstávali zbytečně v pásmu, se nyní všichni vracíme. Je to prostě o poctivé práci směrem dozadu. Proto nám to tak funguje.

Máte na to vhodné typy hráčů, nebo to trenér po vás nekompromisně vyžaduje?

Po dvou zápasech jsme pochopili, že nemůžeme hrát hurá hokej, všichni dopředu, a zatím nám to prospívá. Dokud si to nepřepneme v hlavách a budeme takto pokračovat, tak nám to dál půjde jako dosud a body budou přibývat.

K spokojenosti vám teď zbývá ještě zlepšit přesilovky, souhlasíte?

Říká se, že by se v početní výhodě měly dávat góly. Třeba Pardubice ale proti nám hrály velmi obětavě, a tak jsme to měli těžké. Pracovat však na přesilovkách samozřejmě musíme a já jsem přesvědčen, že je i zlepšíme. Nehrajeme je špatně, jen nám chybí pár zápasů, v nichž v přesilovkách dáme jeden, dva góly. Pak nám to začne padat.

Gólů však moc nedáváte ani při hře pět na pět. Závěry jsou někdy proto až moc nervózní...

Zrovna teď nám to dost zvonilo. Kdybychom dali na 2:0 už ve druhé třetině, mohlo to vypadat úplně jinak. Na druhé straně, takové zápasy jsou stokrát lepší, než když vyhrajete 5:2 a příště dostanete výprask.

Je v kabině po té vítězné šňůře velká euforie?

Tak se to říct nedá. Jdeme zápas od zápasu. Euforie dnes o půlnoci končí. Zítra máme volno, v úterý zase začínáme, víkend bude náročný, extraliga je vyrovnaná. Každý bod je a bude pro nás zlatý.

Reklama

Související témata: