Hlavní obsah

Změny ve Varech pokračují, Energie získala obránce se zkušenostmi z NHL

V minulém týdnu přivedli do útoku Ivana Rachůnka s Tomášem Bulíkem, nyní hokejové Karlovy Vary hlásí posilu i do obrany. Aktuálně poslední tým extraligy podepsal smlouvu do konce sezóny s jednatřicetiletým Kanaďanem Bryanem Rodneym, který ve své kariéře odehrál i 34 zápasů v kanadsko-americké NHL.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský útočník Radek Duda (vlevo) a obránce Václav Benák - ilustrační foto.

Článek

„Záměrem vedení je jednak posílit defenzivu, ale také produktivitu v přesilových hrách. Ty se nám dlouhodobě nedaří a od Bryana si slibujeme, že nám s touto herní činností výrazně pomůže," uvedl pro oficiální stránky Energie generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Rodney strávil většinu své kariéry v nižší zámořské soutěži AHL, která slouží jako farma NHL. I do ní ale Kanaďan nakoukl, když oblékal dres Caroliny a Edmontonu. Ve 34 duelech si připsal gól a dvanáct asistencí. Minulou sezónu hrál v Evropě mezinárodní soutěž EBEL za italské Bolzano.

„Bryan je hráčem, který po celou svou kariéru každou sezónu vykazuje vysokou produktivitu. Zároveň jeho příchod velmi výrazně zvýší konkurenci mezi našimi obránci a doufáme, že přinese i pověstnou kanadskou tvrdost a nasazení," slibuje si od nové posily, která s k týmu Varů připojí v úterý, Vaněk.

Premiéru v české extralize by si Rodney měl odbýt v pátek v Olomouci.

Reklama

Související témata: