Hlavní obsah

Bez gólu se vyhrát nedá, posteskl si litvínovský Weissmann po konfrontaci s Růžičkou

Chomutov/Litvínov

Dlouhá léta stál hokejový kouč Ondřej Weissmann po boku trenéra Vladimíra Růžičky na střídačce pražské Slavie, pracovali společně i u české reprezentace. Až v minulém kole extraligy se potkali poprvé ve svých trenérských kariérách jako soupeři.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička při utkání s Litvínovem, pod ním kapitán Michal Vondrka.

Článek

Weissmann je asistentem kouče v Litvínově a Růžička šéfuje chomutovským Pirátům. Smutnější pocity prožívali po derby litvínovští trenéři i hráči. Úřadující mistr totiž prohrál kuriózním výsledkem 0:1, což je další bodová ztráta a zkomplikovala týmu snahu o opuštění dolní části tabulky.

Ondřej Weissmann se nemohl vyhnout tématu, jaké to bylo pro něj v pozici Růžičkova protivníka. „Samozřejmě jsme s Vláďou spolu mluvili před utkáním. O zápase jsme se ale nebavili. Během hry jsem pak na naše dřívější vazby a pikantnost vzájemného souboje nemyslel. Spíš jsem se soustředil na dění na ledě," svěřil se litvínovský asistent.

Chomutov zaskočil hosty změnou na postu brankáře. „Věděli jsme, že gólmana Kopřivu mají zraněného, nebo nemocného. Takže jsme tušili, že nastoupí někdo jiný. Ale nijak speciálně jsme se na to nepřipravovali," prozradil Weissmann.

Janu Strmeňovi v chomutovské svatyni nedokázali Litvínovští vstřelit ani gól. „Bohužel bez toho se vyhrát nedá. Chvilku nám trvalo, než jsme se otřepali po inkasované brance. Pak tam byla tyčka našeho útočníka Františka Lukeše, Viktor Hübl nedal trestné střílení. Dvakrát jsme se ocitli sami před brankou. Promíchali jsme útoky, ale pokud se nedaří na soupeřově ledě skórovat, je to hodně těžké. Musíme věřit, že se to zlepší," dodal asistent před nedělním zápasem s posledními Pardubicemi.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec