Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 1:2 SNKarlovy Vary porazily Spartu i podruhé v sezoně, teď na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Cingel 1 : 0
28. Vachovec 1 : 1
65. Marosz (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili i podruhé v sezóně Spartu. V předehrávaném utkání 17. kola extraligy vyhráli v O2 areně 2:1 po samostatných nájezdech a ukončili vítěznou domácí sérii Pražanů. O výhře Energie rozhodl Rostislav Marosz. Velkou zásluhu na ní měl i brankář Tomáš Závorka, který si připsal 45 zákroků a zlikvidoval i všechny tři nájezdy.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Michal Gulaši z Varů, Tomáš Čachotský ze Zlína a karlovarský brankář Tomáš Závorka. Ilustrační foto.

Článek

Sparta, která prohrála první vzájemný zápas s Energií 3:6, byla od počátku aktivnější. Závorka měl více práce než jeho protějšek Pöpperle, velké šance soupeře však řešit nemusel. Domácí nedokázali otevřít skóre ani ve dvou přesilových hrách, ve druhé byl navíc blízko gólu hostující Gorčík. Jeho dorážka však skončila těsně vedle.

Čtyři sekundy po návratu vyloučeného Grígera na led se však Sparta dostala do vedení. Cingelovu přihrávku zpoza branky nešťastně tečoval za Závorkova záda Harant. Slovenský útočník poté mohl přidat druhý gól při Barinkově vyloučení, karlovarského gólmana ale tentokrát nepřekonal.

Osmělovali se ale i hosté. Ještě v první třetině vyzkoušel Pöpperleho pozornost Tomáš Rachůnek, vyrovnat se však Západočechům podařilo až ve 28. minutě, kdy Vachovec trefil přesně levý horní roh branky Sparty. Pöpperle byl bez šance, Pražané byli potrestáni za vlažný výkon.

Otočit vývoj zápasu ve prospěch hostů mohl ve 32. minutě Gorčík, ideální moment pro zakončení ale prováhal. Na druhé straně se neujaly šance Kumstáta a Saboliče, kteří se pokoušeli prosadit individuálně. Podobně dopadli ve třetí části i Přibyl a Gorčík. A když se neujaly šance Karlovarských ani Klimkova střela, utkání se v normální hrací době nerozhodlo.

Vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Marosz. Sparta nenavázala na předešlých pět domácích výher v sezoně a s Karlovými Vary doma prohrála poprvé od prosince 2012. Západočeši díky dvoubodovému zisku opustili poslední místo tabulky.

Předehrávka 17. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Cingel - 28. Vachovec (Duda, Marosz), rozhodující nájezd Marosz. Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Flegl, Frodl. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3592.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Piskáček, Eminger, J. Mikuš, Hrbas - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Réway, Cingel, Hamilton - A. Kudrna, Černoch, Klimek. Trenéři: Jandač a Moták.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, T. Dvořák, Harant, Rodney, Sičák, Weinhold - Duda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, Haščák, I. Rachůnek - Gríger, Bulík, Vachovec - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Mariška.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice