Hlavní obsah

Kometa chystá projekt se dvěma zápasy pod širým nebem

Brno

Hokejisté Komety Brno by začátkem příštího roku měli odehrát hned dva zápasy pod otevřeným nebem. Vedení moravského klubu uvažuje o tom, že by v netradičních podmínkách hrálo proti Plzni a pražské Spartě. Duely by se uskutečnily v prostoru bývalé haly za Lužánkami, jež byla před sedmi lety zbořena. Oficiálně však klub informace nekomentuje.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety se radují z vítězství nad chomutovskými Piráty.

Článek

Chybí nám pár podstatných kroků, abychom mohli být konkrétnější. Věřím, že brzy projekt představíme," uvedl na klubových stránkách majitel Komety Brno Libor Zábranský.

Podle rozlosování soutěže má Kometa hrát s Plzní v neděli 3. ledna, se Spartou v pátek 8. ledna. Není však vyloučená změna termínů.

Myšlenkou odehrát Open Air zápas se brněnský klub zabývá už delší dobu. První úvaha o utkání pod širým nebem se objevila už před čtyřmi lety. Jednou z vybraných lokalit byl právě stadión za Lužánkami. Zápas se ale nepodařilo zrealizovat.

O rok později se zrodil nápad odehrát utkání v paddocku na Masarykově okruhu s tribunami až pro patnáct tisíc diváků. Bylo to v době výluky NHL a v úvahu připadal zápas s Kladnem, jehož barvy hájil Jaromír Jágr. Ani k tomu nedošlo.

Další variantou byl fotbalový stadión za Lužánkami, kde v létě uspořádal rozlučku s kariérou brněnský útočník Petr Švancara. Ve finále však zvítězila myšlenka vrátit hokej do míst, kde získala Kometa jedenáct mistrovských titulů. Kapacita provizorně vybudované arény by měla být 19 000 diváků.

V české extralize se zatím uskutečnil jediný zápas pod otevřeným nebem 2. ledna 2011 v Pardubicích, kde duel s Kometou Brno navštívilo 17 140 diváků.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice