Hlavní obsah

Krize Pardubic se prohloubila. Král s Čáslavou nechápou, proč Dynamo v derby přestalo hrát

Pardubice

Krize Pardubic je stále hlubší a hlubší. Neuspěly ani ve třetím utkání pod novým koučem Králem, v říjnu vyhrály jediný ze sedmi extraligových zápasů a na dně tabulky nejsou jen proto, že ani Varům rošáda na střídačce nepomohla a léčba trenérem Oremusem tam zatím taky nefunguje. Domácí porážka 2:5 v prestižním duelu s Hradcem Králové však bolí hokejisty Dynama daleko víc než jiné.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Královéhradecký obránce Martin Pláněk (vlevo) a pardubický útočník Jan Kolář v zápase 13. kola Tipsport extraligy.

Článek

„Brali jsme derby jako impuls, ale zafungovalo to jen jednu třetinu. Přitom první část byla asi naše nejlepší od té doby, co jsem k mužstvu přišel. Do puntíku jsme splnili taktiku, Hradec jsme do ničeho nepustili a vedli 1:0. Potom ale nepochopitelně necháme ležet puk u tyčky, čímž nabídneme soupeři laciné srovnání a po něm úplně přestaneme hrát," říkal trenér Richard Král, kterého mrzelo, že tým ztratil v druhé části dravost, což dokládá i poměr střel 3:13.

Domácí kupili chyby, čímž umožnili Hradci nejen vyrovnat, ale během 41 vteřin i zasadit klíčový dvojitý gólový úder. „Doplatili jsme na zoufalství ve druhé třetině. Nechápu, jak můžeme takhle vypnout, bohužel každý inkasovaný gól nás posílá víc a víc dolů," litoval obránce Petr Čáslava.

Také třináctý extraligový souboj sousedních měst se hrál před vyprodaným hledištěm, 10 194 diváků je zatím rekordní návštěvou sezóny.

Král: Úplně jsme vypadli z rytmu

„Doufali jsme, že plná hala mužstvo správně nakopne. Jenže co je platné, že začneme s velkým nasazením a dáváme do hry srdce, když pak úplně vypadneme z rytmu a už to nenahodíme. Soupeř získal navrch a už to nepustil. Ve třetí třetině jsme ještě zkusili hru oživit točením tří centrů a čtyř dvojic na křídlech, ale tak dobře organizovaný mančaft jako Hradec je za nepříznivého stavu těžké přetlačit," uvědomil si pardubický kouč, jenž pro zdravotní indispozici nemohl využít útočníka Sýkoru.

Hradec také bez nemocného Pilaře, kterému bude v listopadu už 38 let, po měsíci uspěl venku. "Věděli jsme, že narazíme na velmi motivovaný tým. Ze začátku nás Pardubice přebruslily, ale pak jsme zlepšili pohyb, otevřely se nám možnosti a dali jsme z nich góly. Pak už stačilo hrát chytře," líčil trenér Peter Draisaitl.

„Na Pardubice jsme měli speciální chuť, derby každého nabudí," líčil kapitán Jiří Šimánek, jenž si připsal už sedmou trefu do sítě rivala od přestěhování Mountfieldu do Hradce. „Nějak mi to zrovna proti perníkařům lepí," řehtal se. Frustrovaní domácí měli v poslední minutě čtyři vyloučené a Jaroslav Bednář z přesilovky uťal devítizápasové čekání na gól. „Už bylo na čase," věděl.

Reklama