Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 0:6Kouč Oremus dále čeká na body, Plzeň deklasovala domácí Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kubalík 0 : 1
29. Johnson 0 : 2
39. Hossa 0 : 3
43. Johnson 0 : 4
49. Kratěna 0 : 5
59. Kratěna 0 : 6
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů podlehli ve 14. kole Tipsport extraligy v západočeském derby Plzni vysoko 0:6. Energie pod novým koučem Peterem Oremusem tak ani na čtvrtý pokud nebodovala a zůstává poslední v tabulce. Tři body za dva góly a nahrávku zaznamenal v dresu vítězů útočník Nicholas Johnson, dvakrát skóroval i kapitán Škody Ondřej Kratěna a pokořil tak metu 300 extraligových branek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňští útočníci Miroslav Indrák (vlevo) a Dominik Kubalík se radují z gólu proti Karlovým Varům v utkání 14. kola Tipsport extraligy.

Článek

V západočeském derby byla od úvodního vhazování aktivnější a sebevědomější Plzeň. První větší příležitosti si po sobě vytvořil v sedmé minutě Kubalík, ale gólman Habal byl na místě. Na druhé straně pozornost Machovského domácí prověřovali jen střelami z uctivé vzdálenosti. Svou aktivitu v úvodním dějství zúročil Kubalík v 18. minutě při vyloučení Rohana, kdy zužitkoval přihrávku Indráka po rychlé akci na jeden dotek.

I v prostřední části si hosté udržovali přehled i herní převahu a jejich útoky domácí zastavovali jen za cenu faulů. Při vyloučení Tomáše Rachůnka využil početní výhodu ve 29. minutě Johnson po nezištné nahrávce Lva. V pohodě hrající Plzeň mohla o několik chvil později skóre navýšit - velkou příležitost Poletína zmařil výborným zákrokem Habal. Ve 39. minutě se však skóre ve prospěch Škody přece jen měnilo. V přečíslení dvou na jednoho po Preisingerově příhře dotlačil puk za brankovou čáru Hossa. Rozhodčí si ještě nechali trefu posvětit od kolegy u videa.

Demolice zástupců lázeňského města pokračovala i v závěrečné třetině. Při vyloučení Haščáka a Zadražila dostala Plzeň ve 43. minutě příležitost hrát 91 vteřin přesilovku pět na tři, kterou už po půlminutě využil Johnson. Na ledě v tu chvíli existovalo již jenom jednou mužstvo. Jediné dílčí vítězství na ledě dosáhl Haščák, který v pěstním souboji ve 48. minutě položil na led Jeřábka. Další branku - dokonce v oslabení - vstřelil Kratěna, který tím dosáhl na 300. branku v extralize.

Poslední Karlovy Vary si kalich hořkosti vypily v 59. minutě, kdy svůj druhý a celkově šestý gól v zápase dal před brankou zcela osamocený Kratěna. Výrazně nespokojení domácí diváci vyprovodili svůj tým při odchodu do šatny hromovým pískotem a urážkami.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 18. Kubalík (Indrák, J. Jeřábek), 29. Johnson (Lev), 39. Hossa (Preisinger), 43. Johnson (Lev, Kadlec), 49. Kratěna, 59. Kratěna (Johnson). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Frodl, Belko. Vyloučení: 9:7, navíc Hossa (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 5153.
Karlovy Vary: Habal - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Harant, Rodney, Weinhold - T. Rachůnek, Marosz, I. Rachůnek - V. Tomeček, Bulík, Haščák - Koblasa, Zadražil, Vachovec - Gorčík, Kverka, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Plzeň: Machovský - J. Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Schleiss, Preisinger, Hossa - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: M. Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: