Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 4:3 PPBoleslav porazila Karlovy Vary v prodloužení, rozhodl Výborný

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hruška 1 : 0
24. Osmík 1 : 1
25. Pacovský 2 : 1
31. Gulaši 2 : 2
45. Huna 2 : 3
51. Jarůšek 3 : 3
64. Výborný 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 19. kola Tipsport extraligy Karlovy Vary 4:3 v prodloužení. Na svém kluzišti tak dokázali bodovat i v devátém utkání v sezóně. Rozhodující gól zaznamenal po vyrovnaném průběhu, kdy ani jeden ze soupeřů nevedl v utkání o více než jednu branku, kapitán David Výborný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

(Zleva) Michal Bárta, autor prvního gólu Mladé Boleslavi Radim Hruška a Tomáš Klimenta.

Článek

Mladoboleslavští, kteří neskórovali na vlastním ledě více než čtyři třetiny, do utkání vstoupili s chutí a po pěti minutách čekání na gól ukončili. Obránce Trončinský po vyhraném buly napálil puk před branku, kde se nejlépe zorientoval Hruška a bez problémů překonal Závorku. Ve druhém utkání po sobě si tak připsal svou druhou trefu v sezoně.

V souboji nejčastěji a naopak nejméně často střílejících týmů soutěže byli domácí nadále aktivnější. Pokud se jim však podařilo vyzrát na místy urputnou obranu hostí, chyběla přesnější finální přihrávka nebo důraznější zakončení. Změnu nepřinesly ani dvě přesilovky. V nejslibnější střelecké pozici hostů, kteří v první části donutili Ritticha k zákroku jen třikrát, se ocitl Vachovec, pálil ale pouze do jeho výstroje.

Hned po třech minutách druhé části tak hokejisté Energie udělili domácím lekci z produktivity. Osmík si po předchozí spolupráci s Rohanem našel puk v blízkosti brány a přestože pálil z otočky z hodně ostrého úhlu, propasíroval ho až do sítě. Devatenáctiletý junior tak proměnil svůj šestý letošní start ve druhou branku. Z vyrovnání se ovšem karlovarský tým radoval pouze minutu a půl. Pacovský tečoval Robarovu střelu mimo dosah Závorky a vrátil domácím vedení alespoň na chvíli zpátky.

Prodloužení ukončil Výborný

Od 31. minuty už byli oba soupeři k vítězství opět stejně daleko. Hosty postavila na nohy druhá přesilovka, v jejichž proměňování patří mezi nejméně zdatné týmy. Na konci přesné kombinace byl z ideální pozice přesně zakončující obránce Gulaši. Když pak boleslavské procento úspěšnosti přesilovek nevylepšil Bárta, jenž rozezvučel pouze tyčku, byli domácí rádi, že gólem neskončil únik aktivního Vachovce v závěrečných vteřinách herně už zcela vyrovnané druhé části.

Třetímu inkasovanému gólu domácí přesto neunikli. V úvodu třetího dějství se hostům podařilo potrestat vyloučení Ovčačíka. Mladoboleslavští vyhodili v obranné třetině pouze na hole Karlovarských, kteří se rychle prokombinovali k vedení po gólu zkušeného Huny. Přetahovaná o výsledek tím nekončila. Jarůšek za brankou vybojoval kotouč pro Pacovského, který z úhlu už potřetí vyrovnal.

Zbylých devět minut změnu skóre nepřineslo. V prodloužení domácím pomohla k odvrácení pro ně kritické disciplíny samostatných nájezdů přesilovka. Těsně po jejím skončení vyrazil s pukem zpoza brány kapitán Výborný a Závorka byl u své levé tyčky pozdě.

19. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. R. Hruška (Trončinský), 25. Pacovský (Hyka, Robar), 51. Jarůšek (L. Pabiška, Stříteský), 64. D. Výborný (Urban) - 24. Osmík (T. Rohan), 31. Gulaši (Duda, Sičák), 45. Huna (Marosz, Benák). Rozhodčí: Fraňo, Schukies (Něm.) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 3890.
Mladá Boleslav: Rittich - T. Voráček, Stříteský, Kučný, Trončinský, Robar, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, Hyka - Rys, Žejdl, Musil - Klimenta, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Dvořák, Gulaši, Rodney - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Vachovec - Duda, Kůs, Gorčík - Kohout, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Reklama