Hlavní obsah

Fanoušci řádili, sudího trefili lahví. Varům hrozí uzavření stadiónu

Aktualizováno

Hokejové Karlovy Vary dostaly od disciplinární komise extraligy pokutu 30 tisíc korun. Západočeský klub pyká za chování svých fanoušků, kteří v úterním domácím duelu s Chomutovem vhodili na led plastové lahve a jedna z nich zasáhla hlavního sudího Romana Svobodu. Karlovy Vary byly navíc potrestány uzavřením stadiónu na jedno soutěžní utkání s podmínečným odkladem na zkušební dobu jednoho měsíce.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Fanoušci Karlových Varů během zápasu s Chomutovem.

Článek

Fanoušci Karlových Varů v polovině třetí třetiny bitvy s Piráty neunesli, že hlavní sudí neposoudili zákrok chomutovského Tomáše Haranta na Michala Gulašiho jako nedovolený. Obránce Energie narazil hlavou na mantinel a z ledu se jen těžce sbíral.

Příznivci domácích naházeli na led několik plastových lahví a jedna z nich trefila i rozhodčího Svobodu, kterému způsobila hematom na levé straně krku. Kvůli zranění arbitra muselo být utkání na nezbytnou dobu přerušeno, poté se ale dohrálo.

Předseda disciplinární komise Karel Holý ve zkráceném řízení rozhodl, že Karlovy Vary musejí zaplatit třicetitisícovou pokutu a na jedno utkání jim byl uzavřen stadión s podmínečným odkladem na jeden měsíc. Polehčující okolností v Holého rozhodnutí byl fakt, že se jednalo o první provinění Energie v probíhající sezóně.

Nad rámec svého rozhodnutí navíc předseda disciplinárky upozornil, že rozhodčí mohli využít možnosti předčasně utkání ukončit, což jim soutěžní a disciplinární řád umožňuje v případě zranění sudího předmětem vhozeným z hlediště.

Zlín, Olomouc a Sparta s napomenutím

Naopak Zlín, Olomouc a Sparta dostaly za chování svých fanoušků pouze napomenutí. Příznivci Beranů vhodili během zápasu s Chomutovem na led plastovou lahev a rohlík. V utkání Hanáků s Kometou přistály na ledě papírky a fanoušci Komety navíc ve svém sektoru zapálili dýmovnici. Předměty pak na ledovou plochu vhodili i příznivci Sparty ve středečním duelu s Libercem.

Disciplinárka ale shledala, že v žádném případu nebylo ohroženo zdraví účastníků zápasu a až na utkání v Olomouci, kde se musela uklízet ledová plocha, neměly incidenty vliv na průběh duelů.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice