Hlavní obsah

Reprízu posledního finále ovládli hokejisté Třince. Liberec přes porážku udržel první místo

Praha
Aktualizováno

Reprízu posledního finále play off zvládli lépe hokejisté Třince. Oceláři v rámci 21. kola Tipsport extraligy porazili Litvínov 4:2, úřadující šampión tak nadále zůstává na chvostu tabulky. Ve šlágru kola pak Plzeň prohrála doma s Hradcem Králové 3:4 po samostatných nájezdech a je druhá o bod za Libercem, který v pátek podlehl na ledě Chomutova 2:3 po prodloužení. Mladá Boleslav vyhrála nad Vítkovicemi 4:2. Zlín prohrál ve svém hájemství s Karlovými Vary 3:5 a Pardubice udolaly Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký útočník Zbyněk Irgl se raduje z gólu proti Litvínovu ve 21. kole hokejové Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Poprvé od 23. dubna, kdy v ní získali svůj premiérový extraligový titul, se hokejisté Litvínova vrátili do třinecké Werk Arény. Návrat se jim ale výsledkově nevydařil. Verva sice dvakrát odpověděla na vedení Ocelářů, potřetí to už ale nedokázala. Ve 48. minutě se při vlastním oslabení trefil Kopecký a v 57. minutě ještě pojistil výhru domácích Dravecký.

Slezané přerušili čtyřzápasovou sérii porážek. První výhru mohla oslavit dočasná trenérská dvojice René Mucha - Marek Malík. Naopak úřadující mistr se nadále trápí, prohrál posedmé za sebou a je nadále poslední. Jednu asistenci si v 700. utkání v barvách Třince připsal útočník Jiří Polanský.

Liberec hájil v Chomutově vedoucí postavení v tabulce a od 10. minuty prohrával po zásahu Davida Květoně. Podještědský celek dokázal v druhé třetině zásluhou Jelínka překlopit výsledek na svoji stranu, na ledě Pirátů ale nevyhrál. Na začátku třetí periody srovnal Skinner a zkraje prodloužení zařídil domácím bonusový bod Červenka. Bílí Tygři bodovali podesáté v řadě a jsou nadále v čele soutěže.

Boleslav zdolala Vítkovice

Mladá Boleslav dosud ani v jednom z deseti domácích zápasů této sezóny nenašla přemožitele a tuto sérii chtěla prodloužit i proti Vítkovicím. První třetina měla divoký průběh. Ostravané, kteří v uplynulém ročníku vyhráli na ledě Bruslařského klubu oba vzájemné duely, začali lépe. Po přesilovkové trefě Erika Němce vedli, radost jim však vydržela jen dvě minuty, kdy tečovanou ranou srovnal Žejdl. V 9. minutě dokonali Středočeši obrat, když se prosadil Pacovský. Pastor vzápětí srovnal v početní výhodě na 2:2, ale do kabin odcházeli spokojenější domácí. Střela Ovčačíka skončila za zády Dolejše a Mladoboleslavští mířili za výhrou, kterou jim v závěru do prázdné klece pojistil Urban.

Mladá Boleslav bodovala před vlastním publikem i pojedenácté v sezóně. Ostravané prohráli čtvrtý z posledních pěti střetnutí.

Vary vezou tři body ze Zlína

Ani na desátý pokus se tříbodového zisku na domácím stadiónu nedočkali hráči Zlína. Karlovy Vary rozhodly duel v prostřední části hry, kdy v rozmezí 25. a 34. minuty hned čtyřikrát skórovali. Energie, která přijela do Zlína bez suspendovaného Radka Dudy, odskočila svému dnešnímu soupeři v tabulce na rozdíl tří bodů a je dvanáctá. Berani jsou předposlední.

Po třech výhrách za sebou padli Indiáni z Plzně. Souboj s Hradcem Králové přitom rozjeli slibně. V úvodu sice neproměnil trestné střílení Sýkora, Přikryl však v čase 2:25 už dopravil kotouč do sítě. V 18. minutě navíc využil početní výhodu Johnson, jenže Mountfield dvoubrankové manko dohnal. Těsně před přestávkou vsítil kontaktní gól Kudrna a v polovině utkání srovnal Dej.

V závěru druhé třetiny znovu přiblížil domácí k vítězství Kubalík, který se trefil počtrnácté v sezóně a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucího Viktora Hübla. Mountfield ale znovu odpověděl, když ve 49. minutě překonal Machovského v přesilovce Kukumberg. Napínavý zápas nakonec musely rozřešit až samostatné nájezdy, v nich byl jediným úspěšným exekutorem hostující Bednář.

Plzeň zůstává v tabulce druhá, na vedoucí Liberec ztrácí jeden bod, Bílí Tygři však mají zápas k dobru.

Dynamo dokonalo obrat s Kohouty

V Pardubicích před začátkem utkání uctili fanoušci minutou ticha památku zesnulého Zbyňka Kusého, který v roli generálního manažera slavil s východočeským týmem poslední tři mistrovské tituly v letech 2005, 2010 a 2012.

Dynamo sice vstoupilo do utkání lépe, jenže vedoucí gól Tomáška Kohouty nezlomil. V 15. minutě srovnal Laš a o další dvě minuty otočil stav Herman. V polovině duelu přidal třetí gól Knotek a Hanáci kráčeli za výhrou. Pardubice ale bojovaly a ve třetí třetině se jim podařilo vyrovnat. Nejprve snížil Rolinek a v poslední minutě při hře bez brankáře zařídil domácím prodloužení Gregorc. Stejně jako v Plzni musely vítěze nakonec určit až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní jen domácí Tomášek a Redenbach.

Zbývající duel 21. kola Tipsport extraligy mezi Spartou a Brnem je na programu 19. ledna 2016.

Hokejová Tipsport extraliga, 21. kolo:
Třinec - Litvínov 4:2
Branky: 7. Irgl, 42. Rákos, 48. Kopecký, 57. Dravecký - 36. Pavlík, 45. Havlíček.
Mladá Boleslav - Vítkovice 4:2
Branky: 5. Žejdl, 9. Pacovský, 17. Ovčačík, 60. Urban - 3. E. Němec, 10. Pastor.
Zlín - Karlovy Vary 3:5
Branky: 39. Žižka, 44. Čachotský, 50. Maruna - 25. Bičánek, 29. Harkabus, 30. Gorčík, 34. Huna, 40. Rodney.
Plzeň - Hradec Králové 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 3. Přikryl, 18. Johnson, 40. Kubalík - 19. J. Kudrna, 31. Dej, 49. Kukumberg, rozh. nájezd Bednář.
Chomutov - Liberec 3:2 po prodl.
Branky: 10. D. Květoň, 41. Skinner, 62. Červenka - 29. a 35. Jelínek.
Pardubice - Olomouc 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 10. a rozh. nájezd Tomášek, 47. Rolinek, 60. Gregorc - 15. Laš, 17. J. Herman, 31. Knotek.
Utkání Sparta - Brno se hraje 19. ledna 2016

Reklama

Související témata: