Hlavní obsah

Květoň končí v Chomutově a vrací se do Českých Budějovic

Praha

Za České Budějovice odehrál dlouhých jedenáct sezón a nyní se do nich po dvou a půl letech vrací. Třiatřicetiletý útočník Lukáš Květoň končí v extraligovém Chomutově a do konce sezóny podepsal smlouvu s aktuálně čtvrtým celkem druhé nejvyšší soutěže.

Foto: www.hcmotor.cz

Lukáš Květoň si po podpisu smlouvy s Českými Budějovicemi podává ruku s prezidentem klubu Romanem Turkem.

Článek

„Samozřejmě je pro mě návrat domů tou nejlepší variantou. V Chomutově je hodně nabitý kádr a já potřebuju hrát. Těším se hlavně na skvělé domácí fanoušky, protože z těch mě v zápasech, které jsem tu hrál jako soupeř, mrazilo. A teď nás poženou každý zápas, toho se nemůžu dočkat," uvedl pro oficiální stránky českobudějovického klubu Květoň, který by měl za Jihočechy nastoupit už v sobotním zápase na ledě vedoucí Jihlavy.

„Jde o posilu se vztahem k našemu klubu. Když se ozval Vladimír Růžička s tím, že by Lukáše uvolnil, dohodli jsme se s klubem i hráčem velmi rychle. Věříme, že pro nás bude posilou, má už hodně zkušeností, a to i s úspěšnými barážovými zápasy," řekl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík na adresu Květoně, který v roce 2003 právě v dresu Budějovic nakoukl do extraligy.

Kromě Budějovic nastupoval táborský rodák v extralize ještě za Hradec Králové a poslední dvě sezóny za Chomutov. V aktuálním ročníku se mu ale nedařilo, v šestnácti zápasech nebodoval a v posledních duelech proti Olomouci a Karlovým Varům se nevešel do sestavy Pirátů.

Reklama

Související témata: