Hlavní obsah

Mistrovský Litvínov urval výhru v Pardubicích, Zlín prohrál a zůstává poslední

Praha
Aktualizováno

V úterních zápasech hokejové Tipsport extraligy byly v akci dva poslední týmy tabulky. Zatímco Zlín v dohrávce 22. kola prohrál na ledě Vítkovicích 2:3 po samostatných nájezdech, Litvínov otočil v předehrávce 23. kola zápas v Pardubicích a zvítězil 4:3 taktéž po nájezdech. V dohrávaném duelu 19. kola rozstřílela Kometa Brno hradecký Mountfield 5:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Smutní hokejisté Zlína po porážce od Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Pardubicím se doma v posledních zápasech daří a špatně nezačaly ani proti mistrovskému celku. Po brankách Čáslavy a Marcinka vedly už o dva góly. Jenže ve druhé třetině se gólově prosadil sváteční střelec Piroš, který zaznamenal hned dva góly, a hrálo se od začátku.

Pardubická hala se mohla radovat znovu na začátku třetí části, kdy se střelou mezi betony brankáře Januse prosadil Nahodil. I podruhé se ale dokázal Litvínov vrátit do zápasu, branku zaznamenal Lukeš. O vítězi se rozhodovalo až v samostatných nájezdech, v nichž jako jediný uspěl Hanzl a přisoudil tak vítězství hostující Vervě. Ta i přes dvoubodovou výhru zůstává předposlední.

Vítkovice uspěly po třech porážkách

Vítkovice plnily roli mírného favorita po celý zápas. Zlín totiž pouze dotahoval vedení domácích. Na Němcovu gólovou teč odpověděl brankou Kotvan. Podruhé šly do vedení Vítkovice ve druhé části, když se po šikovné asistenci Pastora prosadil Vandas. Zápas byl ale po šedesáti minutách nerozhodně. Postaral se o to střelou mezi betony brankáře Dolejše Říčka. V nájezdech, které následovaly pro prodloužení, se prosadili dva hráči domácích, kdežto hosté neuspěli ani jednou. Zlín si připsal třetí porážku v řadě.

Hradci Králové se na ledě Komety Brno nedaří. A přestože Východočechy zdobila výborná bilance z posledních zápasů, v hlavním moravském městě znovu neuspěl. Už po 26 vteřinách se prosadil Štindl, ve 4. minutě přidal další gól Němec.

V závěru úvodní části snížil Kukumberg a zdálo se, že Mountfield se do zápasu vrátí. Hosté navíc nastoupili do druhé části útočně, ale Koreis rozlet Hradce zabrzdil, když vrátil po teči Kováčikovy střely domácím dvoubrankové vedení. Hosté už nedokázali průběh utkání zdramatizovat. Další dva góly Komety zařídil kapitán Čermák.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 22. kola:
Vítkovice - Zlín 3:2 po sam. náj.
Branky: 6. Němec, 35. Vandas, roz. náj. Kucsera - 8. Kotvan, 51. Říčka.
Dohrávka 19. kola:
Brno - Hradec Králové 5:1
Branky: 26. a 41. Čermák, 1. Štindl, 4. Němec, 23. Koreis,  - 19. Kukumberg.
Předehrávka 23. kola:
Pardubice - Litvínov 3:4 po sam. náj.
Branky: 4. Čáslava, 20. Marcinko, 44. Nahodil - 22. a 26. Piroš, 51. Lukeš, roz. náj. Hanzl.

Reklama